請問 大陸牌子 手機選擇

各位師兄 請問 大陸牌子 手機選擇

我未用過 大陸牌子 手機
見牌子 ,   型号 , cpu 型号,  多到眼花

唸住平平地 副機用 ( budget $1500-$2000 左右 )
一定要行機 .... 因不太識 什麽刷rom /  更新煩

主要 收公司大量 whAtapp /we chat
睇下 動新聞,上網查野 / check mail  
電耐用  , 5.5 寸芒以上 ,  吾會打機.

朂重要 安全 (最好吾好有爆炸 前科 )

求意見 謝謝

Thx

咁驚爆著套盔甲出街啦老友,反正買乜機都有機會爆,話之你係咪大陸機...

見牌子 ,   型号 , cpu 型号,  多到眼花 :faint ...
ef-9 發表於 2016-10-24 12:24

隻隻牌子都爆過,咁你可以唔使諗買咩smartphone,用番2G電話啦

via HKEPC Reader for Android

隻隻牌子都爆過,咁你可以唔使諗買咩smartphone,用番2G電話啦  

via HKEPC Reader for Android ...
WING1888 發表於 2016-10-24 13:17

2g 電話無爆過

見牌子 ,   型号 , cpu 型号,  多到眼花 :faint ...
ef-9 發表於 2016-10-24 12:24

唔洗理衝出黎話部部都爆過、著盔甲果d廢up
可考慮:
華為mate8
小米max
紅米note4

可考慮:
華為mate8
小米max
紅米note4 ...
Monkey2016 發表於 2016-10-24 01:40 PM

Mate8 行做唔到2000.

可考慮:
華為mate8
小米max
紅米note4 ...
Monkey2016 發表於 2016-10-24 01:40 PM

淨係識廢噏,毫無建設性可言

ef-9 發表於 2016-10-24 12:24 PM

以你價 ,5.5”上,大電。

小米Max.

Mate8 行做唔到2000.

stephen1029dog 發表於 2016-10-24 13:43

我睇漏左

咩都得

就係華為一定唔得

gpu 有問題, 收 whatapps 都有問題