有冇師兄試過手機信號每隔大約二十秒 . . . .

個 signal bar 就要 reload, reload 時不能打出打入,  跟住就去返full signal,  換另一張sim 卡B 入去又冇問題,  sim 卡A (即有問題個張)放入其他手機又冇問題!

LG g pro 2   F350-S  後備 紅米 note 3

Pebble -> LG G watch R

A卡是否出左好耐,睇來係吾夾卡。

A卡是否出左好耐,睇來係吾夾卡。
sunyan12 發表於 2016-10-26 18:18

唔係呀,  可以nano sim 同  micro sim 二揀一個種!

LG g pro 2   F350-S  後備 紅米 note 3

Pebble -> LG G watch R

唔係呀,  可以nano sim 同  micro sim 二揀一個種!

Pebble ->  ...
rebmup 發表於 2016-10-26 18:59

會吾會部手機没 SIM A 的 4G BAND LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25) 等等!!!!

會吾會部手機没 SIM A 的 4G BAND LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25) 等等!!!! ...
sunyan12 發表於 2016-10-26 20:49

唔會,收到信號時是打 得出的!!!!!

唔會,收到信號時是打 得出的!!!!!
rebmup 發表於 2016-10-26 23:04

我意思係話:
例如 電話台有    4G BAND LTE (Bands 1, 2, 3)
但你電話只有      4G BAND LTE (Bands 1,) 所以有些地方信號吾好就成日跳線找台訊號...
你不如講SIM A 用咩台, ??
手機係咩牌子,行定水貨!!!!!
睇下其他師兄有没其他睇法......

回覆 1# rebmup
大陸版樂max2就係咁

我意思係話:
例如 電話台有    4G BAND LTE (Bands 1, 2, 3)
但你電話只有      4G BAND LTE (Bands 1,) ...
sunyan12 發表於 2016-10-26 23:09

應該唔係,我唔行,企定定,都係每隔大約20second 就會轉做search network,跟住search 到,Full signal 後,又變反search network ,不斷loop,過程中全程同一位置企定定!

應該唔係,我唔行,企定定,都係每隔大約20second 就會轉做search network,跟住search 到,Full si ...
rebmup 發表於 2016-10-28 11:54

咁即係咩台啫?

我意思係話:
但你電話只有      4G BAND LTE (Bands 1,) ...
sunyan12 發表於 2016-10-26 23:09

手機係G pro 韓版,人仔台!