等小米5s外的選擇

希望5s可以香港$2600買到, 但除小米5s外, 我上網找過許多手機, 但都找不到近我要求的. 可以提提我還有甚麼選擇?

budget大約二千五
screen size: 5.2吋, 5吋 (但想5.2多d, 如果冇, 5.5吋都接受)
發行半年內
最少3+32G
有NFC
雙卡(聯通毛卡加香港卡)
大陸網上買ok, 但小弟唔多識root機等技巧., (好多冇NFC)
prefer深色 (黑或灰)

另一部想到係LG G5 台灣水貨 但$2800

希望5s可以香港$2600買到, 但除小米5s外, 我上網找過許多手機, 但都找不到近我要求的. 可以提提我還有甚麼 ...
dmccplny 發表於 2016-10-27 11:24

SAMSUNG C5

SAMSUNG C5
tommychow0811 發表於 2016-10-27 11:29

謝, 因為以前用三叔有不快記錄, 所以希望睇下其他機先. 32G係金色, 想要深色或銀色

雙卡 呢樣已經係少左好多外國機
SONY 近年都加左雙卡, 不過就貴過你預算

華為?

回覆 4# Excalibur

謝, 有睇荣耀, 但多數冇NFC, 貴機就有NFC. 華為要root機嗎?

其實比多d想要HTC 10, 但冇雙卡.

樂Pro3

小米5比較接近你要求,不過:
1. 發行時間超過半年(但未到一年,其實都好新,用緊s820)
2. 港行得白色

或者P9 Lite,不過得16GB ROM,而又唔可以同時用雙卡同SD Card

回覆 6# buynaka

樂Pro3係5.5吋. 其實5.5吋多選擇會比較多.

小米5,好機一部
我用緊冇投訴,我都係細mon一族

回覆 7# leave

所以我等5s, 冇理由唔等多陣