魅藍 note3 對比 紅米note3

請問邊部外放喇叭好聲d?
以前用過魅藍 note2,個喇叭好垃圾,
唔知魅藍note3有冇改進?
麻煩各位用家俾下意見,謝謝

麻煩各位用家俾下意 ...
ff8yes 發表於 2016-11-7 00:25

要揾魅藍用家應該比較難,何況仲要同另一部機比較。。。

要揾魅藍用家應該比較難,何況仲要同另一部機比較。。。
low 發表於 2016-11-7 00:44

外型魅藍贏晒,係驚佢喇叭衰,
外放聽歌為主

麻煩各位用家俾下意 ...
ff8yes 發表於 2016-11-7 00:25

兩部都用過, 可以答你兩部差不多

via HKEPC Reader for Android

樓主要外放聽歌,揾ZTE axon 7同LenovoX3啦

除外觀同電量外, 應該米轆完勝了...

樓主要外放聽歌,揾ZTE axon 7同LenovoX3啦  

ckleung0923 發表於 2016-11-7 07:44

想搵部較多人用既行貨,樂視都有考慮過

除外觀同電量外, 應該米轆完勝了...
newson2005 發表於 2016-11-7 12:08

紅米note應該cpu勁d,
但買俾老人家用,唔打機,佢剩係外放聽歌為主

利申:紅米note3用家(2月至今)
Speaker音質合格,但可能只單speaker且於后方所以搭車時聽唔到,其實好多時都miss call, 室內的話沒問題
下次再換手機會選擇雙speaker

回覆 8# ff8yes

魅藍3外放音量一般, 要入工程模式推番大D, 另外屏幕o係光線下效果好一般