部手機買左一個月內 諗緊買唔買豐澤安心保 有無人有各品牌檢查費資料?

岩岩買左一部SONY 一部LG
諗緊一個月內買唔買豐澤安心保

但見到舊新聞 有手機要500元檢查費 而檢查費安心保唔包
所以問清楚先

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20100114/13623644

但見到舊新聞 有手機要500元檢查費 而檢查費安心 ...
lkh_214 發表於 2016-11-9 06:50

有親友 上年年尾 買note5 時,亦有買 加2年xx保,當時我亦在旁,職員亦冇提及 任何檢查費 不包!

回覆 1# lkh_214

正常嘅話,檢查費係$150,至於水貨嘅話,就可能要500檢查費

直接問受保公司啦
佢賠俾你都仲有個手續費要收ga (Apple Care 都有)
問清楚先買, 唔好問sales, 問受保公司

但見到舊新聞 有手機要500元檢查費 而檢查費安心 ...
lkh_214 發表於 2016-11-9 06:50

安心保無咩用

安心保無咩用
zoin0000 發表於 2016-11-9 09:47

平既 剩比檢查費 第三年換內置電都好呀
sale話拆到既電唔包 內置電包喎

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

直接問受保公司啦
佢賠俾你都仲有個手續費要收ga (Apple Care 都有)
問清楚先買, 唔好問sales, 問受保公司 ...
餓狼 發表於 2016-11-9 09:28

就係sony同lg個網無寫過保之後檢查費幾多
轉頭打去問先

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

平既 剩比檢查費 第三年換內置電都好呀
sale話拆到既電唔包 內置電包喎

(由 HKEPC Android 手機版 發出) ...
lkh_214 發表於 2016-11-9 10:14

佢有無話你知唔係用官方料...

買安心保要知佢玩法

簡單講,如果你唔想比檢查費,就求其叫維修中心換相關零件,咁就一張單攪掂哂~(千其唔好比人佢過齋upgrade firmware)
其他深入d就自己google下~

手機安心保真系無乜用,  買電視安心保就有用