[操作疑難] 請問部note 2 衰咩???

請問各位師兄, 一開機就停在開機畫面,

我按完 power, vol-, home key,

就出左 warning screen ,

我再按 yes,  就出 downloading ,

但一晚都係這個 screen.........

謝謝各位師兄幫忙.......
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

power+vol-入左擦機模式,佢係等緊你接電腦擦ROM
唔郁/埋佢就一個月都會係咁,有電的話

vol down + home + power combo係download mode.
force power down/拆電熄機就可以

vol up + home就係recovery.

vol down + home + power combo係download mode.
force power down/拆電熄機就可以

vol up + home就係reco ...
ronald 發表於 2016-11-12 15:26

師兄,

我按 no, 佢又出返去開機果度......

其實, 我係唔知點攪, 先可以入返主畫面

我無攪過其他嘢, 突然開機就禁樣, 係咪個 os 死左, 還是硬件香左????

導致部機停左係開機畫面唔郁????

刷odin

via HKEPC Reader for Android

師兄,

我按 no, 佢又出返去開機果度......

其實, 我係唔知點攪, 先可以入返主畫面:fain ...
wlai888 發表於 2016-11-12 20:04

上網搵到,不過小心可能會無晒d野

http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=21831552

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

唔該晒各位先, 我預左無晒d嘢......

我只想知, 部機係咪係死左

99% 壞硬件

唔該晒各位先, 我預左無晒d嘢......

我只想知, 部機係咪係死左
wlai888 發表於 2016-11-12 21:42

卡在開機畫面, 一般不需要刷 ROM
只要雙 Wipe 就可以解決

雙 WIPE 即係Wipe Data/Factory Reset 同 Wipe Cache Partition, 做法:
首先媳機, 等最小10秒
按 Volume+, Home, Power 進入 Android system recovery,
做一次 wipe data/factory reset &
然後做一次Wipe cache partition
> reboot system。

雙Wipe 是會清除機內資料的.
如果你不想清除, 可試下按以上方法, 先只做 Wipe Cache Partition, 然後 Reboot
睇下是否可解決

如果唔得, 就一定要按以上方法做雙 Wipe
就大多數可解決了

來源 http://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=21831552

卡在開機畫面, 一般不需要刷 ROM
只要雙 Wipe 就可以解決

雙 WIPE 即係Wipe Data/Factory Reset 同 Wip ...
indyyeung 發表於 2016-11-12 21:49

師兄,

volume + , home , power, ............無反應添, 漆黑一片