用緊小米5S 換以下既機會否太笨?

上星期買左部行既5S plus
但用起上黎唔知點咁...
總係覺得差啲咁...
我唔識形容咩感覺...
外型唔識形容... 部機既速道唔係我諗咁快咁勁...
可能我對821+6GB太有期望

呢排心思思想trade左佢...
睇中左V10/G5
V20都唔錯可惜開價太高應該又排跌...

如果就係換V10或G5會否太笨?
因為就咁睇硬件...
就好似小米唔錯...

有咩好建議?
其他牌子都ok...
最好$4000內

賣啦,賣啦,遲賣蝕九舊

首先 買LG要有心理準備 快則2-3個月 遲則1年
可能會出現燒底板問題
當然 你可能會係其中幸運兒 開心使用直至永遠
但至少我身邊用過LG近年新機既人
都已經表明LG 永不錄用

至於5S+ 你想像係有幾快先
同埋有乜地方你覺得唔滿意

如果真係要換機
建議一係sony 一係三星

師兄用緊5s 定5s  plus?  

LG g pro 2   F350-S  後備 紅米 note 3

Pebble -> LG G watch R

用緊G5, 系統反應快
影相有雙鏡,其中一個係超廣角,影風景好正
可外加個Hifi Plus聽歌,音質提升到另一層次
可換電池

唔建議v10喇,佢同G4都係行s808, 估計呢粒U有問題,以致燒底板。 但G5 推出至今,都未有災情報告,可以信得過。

首先 買LG要有心理準備 快則2-3個月 遲則1年
可能會出現燒底板問題
當然 你可能會係其中幸運兒 開心使用直 ...
gggundam 發表於 2016-11-17 06:31

佢鍾情 LG 實有佢嘅原因,其實應該有得佢試下。

師兄用緊5s 定5s  plus?  

LG g pro 2   F350-S  後備 紅米 note 3

Pebble -> LG G watch R
rebmup 發表於 2016-11-17 06:54

"上星期買左部行既5S plus"
樓主文中第1句已寫左la..

上星期買左部行既5S plus
但用起上黎唔知點咁...
總係覺得差啲咁...
我唔識形容咩感覺...
外型唔識形容...  ...
臭屁 發表於 2016-11-17 02:18 AM

我覺得直接出v20.一係水g5.
V10同行g5就唔好。
如果唔係就用住等V20減價。
小米機現放出去要打7拆。
其實你要系統快就直接出Pixel  Xl.

via HKEPC Reader for Android

"上星期買左部行既5S plus"
樓主文中第1句已寫左la..
buscocamp 發表於 2016-11-17 09:54

唔該睇清楚個標題,係樓主自己前後不一,所以問清楚!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想就換啦
我感覺良好

via HKEPC Reader for Android