[操作疑難] 6.5吋 4G 大電有32GB 有乜野選擇 ?

老媽子話想轉部電話 , 要大MON 就返自己老花眼 , 7吋果D平板機又太大部 , 6.5吋就幾好 ,
但......一直冇留意呢個尺寸 , 因為自己用的話絶對唔會考慮買 , 只好上來問各位CHING ,
最緊要的, 當然係平啦  , THANK  

7" 華為 X2 999rmb

小米Max 6.44"
Lenovo Phab Plus 6.8"
Asus Zenfone 3 Ultra 6.8"

得米Max

老媽子話想轉部電話 , 要大MON 就返自己老花眼 , 7吋果D平板機又太大部 , 6.5吋就幾好 ,
但......一直冇留 ...
netmen 發表於 2016-11-18 12:50 AM

依個呎吋最低用係米max.
貴就有Zf3u.
水貨有華為Note8.

via HKEPC Reader for Android

Huawei P8 Max / 小米max

如果只論體型, 兩部機 Size 差不多,
上手感覺小米max手感似手機
p8 max 手感似平板
至於機好唔好用, 邊部好用, 就見仁見智了

Asus Zenfone 3 Ultra
只講size, 設計, 手感 就 z3 Ultra 贏 (純粹個人感覺), 但價錢都幾攞命

Lenovo Phab Plus 6.8"
除左size合樓主要求外,
同以上三部比, 簡直........算吧啦 !

如果6吋都合樓主心水, sony xa ultra 都係一個唔錯既選擇

唔該各位 , 咁就決定米MAX 啦 , 但.....邊度買平 ?

唔該各位 , 咁就決定米MAX 啦 , 但.....邊度買平 ?
netmen 發表於 2016-11-18 09:47

小米之家 or  CSL門市

唔係價錢問題,係真假問題

小米之家 or  CSL門市

唔係價錢問題,係真假問題  

via HKEPC Reader for Android ...
astrial 發表於 2016-11-18 09:49

比你一講個心離左一野.......咁小米之家賣乜貨 ?  點分真假 ?

比你一講個心離左一野.......咁小米之家賣乜貨 ?  點分真假 ?
netmen 發表於 2016-11-18 10:02

我意思係小米之家or CSL門市最穩陣。。。

其他地方好難講