痴線,P9剛剛出,下年年頭又話P10

華為真係食水食開有條路xD

華為真係食水食開有條路xD
rickee 發表於 2016-11-21 15:36

唔覺有幾痴線喎,P9 都係四月先香港上市,P10 年頭出,香港四月賣,差不多啦

btw,P10 其實都有點期待

唔覺有幾痴線喎,P9 都係四月先香港上市,P10 年頭出,香港四月賣,差不多啦

btw,P10 其實都 ...
艾辰 發表於 2016-11-21 15:58

但P9+個價,我買個時已經好大心理關口…見到mate9個價仲得人驚,P10唔知會玩到咩價…

PS,我覺得網上好多評測都忽略左佢最勁的一樣野,黑白sensor,呢樣野根本冇人可以比(因為根本冇)…但如果前置都黑白…有幾多人會用黑白自拍

mate 9 港行會好貴? 國行都好似係計返港紙四五千?_?

如果同其他大6品牌比咁係貴既...

但P9+個價,我買個時已經好大心理關口…見到mate9個價仲得人驚,P10唔知會玩到咩價…

PS,我覺得網上好 ...
rickee 發表於 2016-11-21 16:01

mate 9 港行會好貴? 國行都好似係計返港紙四五千?_?

如果同其他大6品牌比咁係貴既...

...
epidauros 發表於 2016-11-21 16:17

我認我係有bias…5千蚊…其實唔駛買大陸機(其實5千蚊買部電話本身就已經係一件我過唔到自己心理關口的事xDD)

P10我相信佢重點係自拍自動對焦同埋摸擬景深. (同後一共四個鏡頭...)

本身黑白相唔容易構圖. 佢都係想sell下leica d 黑白奶味

P10我相信佢重點係自拍自動對焦同埋摸擬景深. (同後一共四個鏡頭...)

本身黑白相唔容易構圖. 佢都係想sell ...
epidauros 發表於 2016-11-21 16:31

我當初就係睇中佢可以平平地玩下黑白sensor先說服到自己買佢…

華為 真系

btw,P10 其實都 ...
艾辰 發表於 2016-11-21 15:58

太貴。。。。

Cmos本身就係黑白。。。。。要經濾鏡先有顏色。

via Ricoh GR