[操作疑難] 女王要換機,問意見,主打聖誕自拍

想問下各位意見,打主手機自拍,同 5.4" mon以下,會睇片會打機,但唔沉迷

女王現用 butterfly 3,佢話過個自拍鏡頭好差,用唔用美顏模式都好差

之前佢用過Z3 / note3 / LG L24 / Iphone 6s,又俾佢試用過 MX4Pro / LG V10,佢都對個自拍鏡頭唔多滿意,反而小米note頂配個自拍鏡佢幾滿意,但最近上小米之家佢又話小米 5 個鏡頭影得怪(我估因為佢唔識關閉美顏), 5s plus無試已經話太大部,三星佢又唔鐘意呢個牌子

請教各位師兄有無意見俾小弟參考?

現時考慮緊 1+ 3T(呢部其實純粹我想試,我估女王會嫌大部),米5s,罪大XZ,HTC 10,LG G5,因為全部都無地方試玩,所以想集思廣益,請教各位師兄意見

謝謝

轉會。。。。。。

想問下各位意見,打主手機自拍,同 5.4" mon以下,會睇片會打機,但唔沉迷

女王現用 butterfly 3,佢話過 ...
呆呆的聰 發表於 2016-12-3 12:55 PM

以自拍來講 Xz , 同 5s.

我昨日都代老虎試左Mate9 自拍,清就清但人面色水有點蒼白。

via HKEPC Reader for Android

1+3T有16MP前鏡

以自拍來講 Xz , 同 5s.

我昨日都代老虎試左Mate9 自拍,清就清但人面色水有點蒼白。

via HKEPC Reader ...
stephen1029dog 發表於 2016-12-3 12:59

我只係怕 Xz 個鏡頭數字靚過實拍,始終部機唔平,而且sony手機影相真係聲譽麻麻......
    另外最慘係 米5s 真係搵唔到自拍鏡嘅測試,後鏡嘅測試就大量......

我只係怕 Xz 個鏡頭數字靚過實拍,始終部機唔平,而且sony手機影相真係聲譽麻麻......
    另外 ...
呆呆的聰 發表於 2016-12-3 13:14

上米家任玩,其他大鋪大把

1+3T有16MP前鏡
calvinleeabc 發表於 2016-12-3 13:08

1+3T個自拍鏡都算更新重點之一,不過到依家都無人出過自拍鏡評測,我拍有伏 ......

另外,其實butterfly 3自拍都 1300 萬架.......

上米家任玩,其他大鋪大把
calvinleeabc 發表於 2016-12-3 13:16

米家得米5plus,無5s,女王嫌5plus大部

其他,尋夜我行 MK,好多大鋪強攻三叔,XZ 同HTC 10 好少實物試玩,LG G5 都好少

另外最慘係 米5s 真係搵唔到自拍鏡嘅測試,後鏡嘅測試就大量
呆呆的聰 發表於 2016-12-3 13:14

gsmarena會測試埋自拍鏡

gsmarena會測試埋自拍鏡
leave 發表於 2016-12-3 13:22

thanks

其實 gsmareana 我都睇過,5s個自拍日光唔差,但我怕環境一黑就死,你睇下 gsmareana Xz 個自拍,一入升降機張相就出事 ......