[操作疑難] Asus ZenFone 2 瑩幕失靈、誤測有 touch

Asus ZenFone 2 瑩幕失靈、誤測有 touch
成日 detect 有觸及,令到控制唔到

去片:
https://www.youtube.com/watch?v=REqYw77aEoo

唔知有無巴打知咩事呢?
唔知壞咩、要維修幾錢呢?
謝謝

如果有保護貼,試下take off 試下會唔會一樣。

如果有保護貼,試下take off 試下會唔會一樣。
tom0079 發表於 2016-12-4 18:29

之前係玻璃貼,掉咗、貼了膠紙式既貼,但試過好似無貼都咁,好似有鬼咁係咁篤

壞觸控成塊換

壞觸控成塊換
雲一0一 發表於 2016-12-4 19:28

即係壞 mon ? 咁咪好大鑊?

借個位問問
最近部zenfone2 開住mon就charge 5到電
有冇人有同樣情況?
系咩件壞

由電塔發出

我試過2部zf2都有這問題,最後成塊mon換過佢解決,如果只會touch我自問唔夠技術,但連mon換雖然一換就修好,但我淘果間個mon d色真的覺得睇壞眼

我試過2部zf2都有這問題,最後成塊mon換過佢解決,如果只會touch我自問唔夠技術,但連mon換雖然一換就修好 ...
liok 發表於 2016-12-4 20:18

下?咁高技術?難唔難換咖?

若咁整,約幾錢呢?

下?咁高技術?難唔難換咖?

若咁整,約幾錢呢?
dearkaki 發表於 2016-12-4 20:49

我果時連MON+TOUCH, 大約250人仔, MON+TOUCH一齊買只要小心拆開電話, 之後換上去就可以了.如果只買TOUCH來換應該幾十人仔就可以了, 但D膠水好麻煩, 或者係我唔識搞

但MON+TOUCH買會有個問題, 我買過幾個D色水都係有D問題的, 睇得耐對眼真係覺得痛, 所以這都要考慮下

我試過2部zf2都有這問題,最後成塊mon換過佢解決,如果只會touch我自問唔夠技術,但連mon換雖然一換就修好 ...
liok 發表於 2016-12-4 20:18

原裝D色都唔係靚,黃到死。