請問 Blackberry Priv 而家仲有無賣?邊度平呢?

其實一直想買佢,但價錢高企不下,佢2015年11月,而家過咗一年,都無跌價
最近留意到csl都好似無賣,唔知而家街賣、大舖之類,係咪有暗底價呢?
求教路

美水之前2600 但個個媽爆部野垃圾

美水之前2600 但個個媽爆部野垃圾
lkh_214 發表於 2016-12-5 02:17

下?!..........唔係呀話,除咗3gb ram,808 cpu、32gb rom 外,真係好吸引播

最緊要,有鍵盤好吸引,唔知佢哋罵咩呢?因喺hkepc搵唔到最近有人講播

先旨聲明, 我唔打機, 唔玩 apps, 部 Priv 主要商務文書 及 remote desktop 用途, 所以對部機好滿意.
優點:
1. 個 keybroad 好好用, 在某d網頁仲可以當埋 track pad 控制 cursor, 打字時唔使成日俾個 on screen keyboard 遮住畫面.
2. Android 既 bug fix 出得好快, 當網上有人發現及公佈新保安漏洞, 一兩日內就有 update 推出, 可能因為 Blackberry Android 機款少, 所有夠人手去做.

缺點:
1. 港行版無內建無線叉電功能.
2. 新機用左三個月, 個 power 掣就壞左.
3. 本地店舖無保護套賣, 只可網上訂購.
4. 唔可以用雜牌 micro usb 線叉電, 試過好多條雜牌線都會間中出現叉電變放電, 用大牌子線就未試過出現放電情況, 唔知點解會咁?

先旨聲明, 我唔打機, 唔玩 apps, 部 Priv 主要商務文書 及 remote desktop 用途, 所以對部機好滿意.
優點:
...
malouis 發表於 2016-12-5 09:18

謝謝,我都唔打機,主要 whatsapp facebook 嗰類多姐

但壞 power 掣問題,呢點好嚴重播,唔知部機有無雙擊開關mon呢?

謝謝,我都唔打機,主要 whatsapp facebook 嗰類多姐

但壞 power 掣問題,呢點好嚴重播,唔知部機有 ...
dearkaki 發表於 2016-12-5 11:28

有雙擊 wake
大舖好似貨尾啦喎, 而且同新旗艦差唔多價

其實一直想買佢,但價錢高企不下,佢2015年11月,而家過咗一年,都無跌價
最近留意到csl都好似無 ...
dearkaki 發表於 2016-12-5 01:44

清緊貨 https://www.clove.co.uk/priv-by-blackberry £270.83

如果部機係好,應該唔會賣得咁差。就算而家減到咁平都唔掂

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

最近留意到csl都好似無 ...
dearkaki 發表於 2016-12-5 01:44

用咗半年,無乜問題。CSL 機價。公司商務用。個keyboard 好好用。

清緊貨  £270.83
kronosw 發表於 2016-12-5 12:43

抵玩播!.....即 HKD $2232, 正!

不過唔熟網購,呢間信唔信得過咖?