非大陸機2200左右係唔係都係得聲風3 5.2寸揀?

之前喺衛信買咗部2200左右做副機,想買多部機用。請問各位師兄仲有冇咩好提議?2000樓下都係720p多。

price.com.hk  d細舖報聲風2000但都係預budget 2200左右吧, 冇去細鋪買電話嘅習慣。

大陸機始終有d保留。除非有好好嘅提議兼可以好容易刷到穩定兼乾淨嘅OS(唔想有後門), 否則都係唔選擇大陸機。

唔該

對硬件有咩要求?

posted by mobile

之前喺衛信買咗部2200左右做副機,想買多部機用。請問各位師兄仲有冇咩好提議?2000樓下都係720p多。

pri ...
bbsen 發表於 2016-12-7 03:33 AM

咁你就唔好刷rom.因第三方rom跟本冇保正安全問題。
重有Asus改左要佢指定鋪買先有保養,你去一去網頁睇左邊間有先。
via HKEPC Reader for Android

一定要1080P或以上?唔介意720P的話,我覺得Samsung J5 Prime都OK。不過外國機有無各自既後門就好難講。

米note3、米max都有official cm14.1,乾淨流暢

對硬件有咩要求?

posted by mobile
Cartesius 發表於 2016-12-7 07:25

1080P, 一般影相清就可以, 5-5.2寸吧,就係用嚟做嘢。
其實仲諗緊yotaphone 2, 因為本人鐘意e ink睇嘢,水賣1000左右好睇, 亦有1080p 5寸。
傳咗好耐話出3, 可能等埋佢今個月有冇聲氣先。

咁你就唔好刷rom.因第三方rom跟本冇保正安全問題。
重有Asus改左要佢指定鋪買先有保養,你去一去網頁睇左 ...
stephen1029dog 發表於 2016-12-7 08:41

謝謝指點! 我會留意

師兄好識貨,
俄羅斯手機好正!!  乾淨(冇後門)嗎?
1號閒人 發表於 2016-12-7 15:35

老實未有時間研究好,所以未太sure, 所以都話睇定d。

但佢用原生android, 依樣我覺得幾好。