核電王紅米4高配版

入手一週, 電量好勁, 原本主力機s7e電量都已經相當唔錯, 紅米4仲要比s7e再強多一倍

平時用途係msg+上網 80%, 輕量級遊戲20%, s7e大約可以支持7-8個鐘sot, 紅米4同樣用法可以去到14個鐘sot

加多小小用後感(不以價錢來評論)
首先缺點係幾多下,  
1. 個mon一貫紅米水準 --> 廢, gff低技術全貼合 + 低質素天馬屏, 廢中廢, 通透感差, 色彩差, 層次感差, 睇落唔多似5吋fhd應有既清晰度
2. 影相未試過亦唔會試, 但可以肯定係廢
3. 造功一般, 又想整全金屬但又唔係真係全金屬, 整D唔整D
4. 手感一般, 邊框有小小輕微介手, 部機甚為聚手, 當然呢個係佢有大電池既原因
5. 冇快充
6. 通話音質差
7. 大陸萬年不改善既通病 > 震子弱
8. 按鍵冇背光燈
9. 有超粗黑邊框, 但我買左黑色冇呢個問題

優點:
1. 外型算幾靚仔
2. 粒625真係幾順, 冇s7e順但真係差唔遠
3. 無論做任何野, 做幾耐都好, 完全感覺唔到部機會熱, 咁當然我係冇玩大型3d game, 但估計亦唔會熱
4. 電量super強
5. 後置指紋快+成功率高
6. 訊號接收良好

實際接收如何??大陸網話唔掂??

實際接收如何??大陸網話唔掂??
soho888 發表於 2016-12-7 23:06

首先本身我自己小講電話就算講都唔會講好耐果隻, 但在有限度既通話中唔覺有問題, 清係唔清但總算聽到人講乜, 對方亦聽到我講乜, 接收能力同s7e唔覺有乜分別

首先本身我自己小講電話就算講都唔會講好耐果隻, 但在有限度既通話中唔覺有問題, 清係唔清但總算聽到人 ...
jso77 發表於 2016-12-7 23:25

唔知幾時有港行...............

唔知幾時有港行...............
soho888 發表於 2016-12-7 23:29

我在伏仁商場買跟機已有國際版既rom, 其實呢部野外國已經賣緊, 我覺得無須等港行, 唔係話千零蚊唔係錢, 但千零蚊真係抵玩

回覆 1# jso77

老實講s7e從來都唔係核電

回覆  jso77

老實講s7e從來都唔係核電
chromechan 發表於 2016-12-7 23:43

s7e電量算係咁啦, 始終佢係高性能cpu好難核電, 雖稱唔上核電但總算電量良好, 我相信電量足夠大部份人用到一日

回覆 7# jso77

s7e都算係咁啦,大電,冇大伏,係啲ports,收音咪,喇叭冇做alignment,同埋稱唔上QHD嘅AMOLED

1. 個mon一貫紅米水準 --> 廢, gff低技術全貼合 + 低質素天馬屏, 廢中廢, 通透感差, 色彩差, 層次感差, 睇落唔多似5吋fhd應有既清晰度
jso77 發表於 2016-12-7 22:37

So, better to go for 720P version?

核電王紅米3s高配版 應該先是手機中電最強 4 差少少