[測試] LG V10用家超詳細分享

事情就係發生係上年10月31日我出左兩部LG V10俾我同我老婆用,一開頭用都覺得幾好用,由其係個相機同埋個前廣角鏡頭,只係用電快左D同埋用得時間長部機會發熱有D美中不足,講到依度惡夢就係我用到6個月後開始......
6個月後部機個MON就開始有不同程度燒印,係MON頂個狀態欄度就最嚴重,但係我老婆部V10就無依個問題,可能係因為我工作上用電話比較多,所以就會早有依個問題,而因為燒印對我用電話都唔會有太大影響,所以當時我都未有理會,咁就一路去到第11個月......
有一晚我如常咁用電話上網,突然部機自己關機,重開後就已經入唔返系統,就停留左係開機LG LOGO個畫面度,第二日就立即拎去LG整,職員話係燒底板,咁我就連同早前燒印一齊整,過程都好順利,兩日後拎機換曬MON同底板,就係我整好部機後1個月,就到我老婆部機燒底板,好唔好彩今次佢壞機係過左保養幾日,唯有要自己拎去街舖整。
當事情發展到依家大家可能以為就咁會完結,我只能說少年你太年輕了,用得LG不幸事點會咁快俾佢完,係我部機整好後幾星期後我部機又開始燒印,再過多1個月(即係早兩日)WIFI、藍芽、GPS、WIFI SHARE全死,此時我已經對LG絕對的死心了,而我老婆部V10都係只係等幾時再病發(希望無事就最好啦,哈哈!)
公平D講LG G3我都用過,真正神機,誠意之作,但點解依家會退步成咁,而LG V20會唔會都係咁?我諗要日後先知道答案。

只能說所有電子野都有咁既機會...做好BACKUP以免失去重要野好過

808 810u LG唔肯關一粒大cpu,肯定燒

呢次820 理論上係無事。

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

真係手神問題 v10 用左差唔多一年
冇病冇痛 諗住用到v30出

事情就係發生係上年10月31日我出左兩部LG V10俾我同我老婆用,一開頭用都覺得幾好用,由其係個相機同埋個前 ...
名云 發表於 2016-12-8 00:27

G3都有手神問題, 只不過無LV10咁多投訴報告
我有幾個朋友既G3都出現唔同程度既問題:
- WIFI功能壞左, 一開WIFI部機會自己關返或reboot機
- 部機間唔中突然話SIM CARD removed, 要reboot機 (換左新電池都無幫助)

G3都有手神問題, 只不過無LV10咁多投訴報告
我有幾個朋友既G3都出現唔同程度既問題:
- WIFI功能壞左, 一 ...
dchyhk 發表於 2016-12-8 03:10

豬三唔轉用倒水 2k mon 會好好多. 豬三可以話係白老鼠機.

早期 5.x 軟件操作時會 lag, 體驗幾差下 (2k 高解像度, 軟件未優化運算!?), 成個黃金歲月口啤都麻麻 (除左做插水王夠平外).

要到豬五就出前先肯下放豬四核心軟件一齊同 6.0 比豬三用, 太孤寒. 到成為明日黃花時才有較好體驗.

LG無心做電話,G4浪費左幾多人既時間同精神

kennylam25 發表於 2016-12-8 01:31

之前有人話自己部機無病無痛,結果幾日後都他朝君體......

via HKEPC Reader for Android

kennylam25 發表於 2016-12-8 01:31

低用量加冇打機?

低用量加冇打機?
tom0079 發表於 2016-12-8 08:37

之前用來玩PKG 好熱 但都冇事