咁多部s625既手機入面,邊部影相最好

如題,個人需求長氣為主,影相為輔,外加輕量打機,這粒Cpu最適合了,當中哪一部影相比較好……? 水貨和國貨就免了

via HKEPC Reader for Android

國貨是指國產牌子的

原本三叔C7 都幾好, 但影相

得番ASUS

如題,個人需求長氣為主,影相為輔,外加輕量打機,這粒Cpu最適合了,當中哪一部影相比較好……? 水貨和國 ...
楓子 發表於 2016-12-12 12:11 PM

Zf3.

Zf3.

stephen1029dog 發表於 2016-12-12 12:20

ZF3 影唔影到清月光? 唔係想比較, 只係想知得唔得, 因為用 zenfone 6 唔得, 唔知點解對唔到焦, 同埋有燈光佢就好似有層霧咁

之前sony 都係咁, 唔知係咪鏡頭問題

ZF3 影唔影到清月光? 唔係想比較, 只係想知得唔得, 因為用 zenfone 6 唔得, 唔知點解對唔到焦, 同埋有燈光 ...
mlyu 發表於 2016-12-12 14:11

影月光都睇技術。你試下用無限遠對焦,然後減3至5EV,效果應該會好D。

有燈光有層霧可能係flare,亦可能係你鏡頭無乾淨。

回覆 6# leave

CHING好PRO!!!
不過手機真係得咩?...

如題,個人需求長氣為主,影相為輔,外加輕量打機,這粒Cpu最適合了,當中哪一部影相比較好……? 水貨和國 ...
楓子 發表於 2016-12-12 12:11

Z11 MINIS 大牛6 開心使用中,   
MINI 冇S  相機不同,  CPU 不同,但.....國貨^^!

相機係千幾中蚊機海中冇得輸
http://bbs.nubia.cn/thread-775712-1-1.html

重有CM 13可以刷,   
http://bbs.nubia.cn/thread-769859-1-1.html

呢部1212價都有興趣 可惜個NFC 鎖左

依家見華為 NOVA (NOT PLUS) 水貨都係2K 多少少

有海外版應該可以擦外國ROM

考慮中

引用 8# kennonma

影月光都睇技術。你試下用無限遠對焦,然後減3至5EV,效果應該會好D。

有燈光有層霧可能係flare,亦可能 ...
leave 發表於 2016-12-12 22:34

我部得自動對焦, 對住光源佢唔識 focus