想買部小米手機比阿媽試下用

红米手机3S $699 RMB, OK?
http://www.mi.com/compare/#hongmi

老人家合適用嗎?

直上港行米note3

红米手机3S $699 RMB, OK?

老人家合適用嗎?
hkepcu1 發表於 2016-12-13 00:50

我媽比佢用紅米2   OK,     年頭比部LETV1S 佢用唔慣用番紅米2,
換左部紅米4 比佢 佢安全過渡

其實佢果個簡易模式字體夠大合老人家用,
咩機用到小米個ROM 照計老人家都OK

紅米有双咭的 ... 好似其中一個咭唔插 SIM,可以插擴充 SD 128g card,咁咪可以得閒入埋 d movies 比阿媽看囉?

紅米有双咭的 ... 好似其中一個咭唔插 SIM,可以插擴充 SD 128g card,咁咪可以得閒入埋 d movies ...
hkepcu1 發表於 2016-12-13 01:57

係呀, 快D去買紅米NOTE 3啦

係呀, 快D去買紅米NOTE 3啦
貧果 發表於 2016-12-13 02:04 AM

紅米手機 3S
指紋識別 / 金屬機身 / 4100mAh 大電池性能再升級

HK$ 999 HK$ 1099
高配版 3GB+32GB

THIS?

紅米手機 3S
指紋識別 / 金屬機身 / 4100mAh 大電池性能再升級

HK$ 999 HK$ 1099
高配版 3GB+32GB
...
hkepcu1 發表於 2016-12-13 02:17

http://www.mi.com/hk/note3/
This one

This one
貧果 發表於 2016-12-13 02:35 AM

點解要買貴這部?

點解要買貴這部?
hkepcu1 發表於 2016-12-13 05:54

cpu 快一截
mon 大一截
影相 靚一截
比長輩當然買note3

點解要買貴這部?
hkepcu1 發表於 2016-12-13 05:54 AM

呢部cp直高小小 我上年都被左部紅紅note2老豆用都未有投訴 小米os有一樣好就真心易用 我老豆自己玩下6下就識用教都唔洗教

via HKEPC Reader for Android LG V10