其實z11 mini s都唔錯,點解無乜人講...

唔知個NFC用唔用到ap,oepay,八仔sim?
裝google service難唔難?

via HKEPC Reader for Android

呢部我都有興趣 \

有師兄試左映相好唔錯
GOOGLE SERVICE 唔知難唔難搞
但個NFC 好似自閉既 ...

回覆 1# ckleung0923

我有用緊, 相機正!  
NFC 有限工能,   要刷個ROM,
GOOGLE SERVICE  要ROOT 刷過GAPPS

如果想唔刷GAPPS, 可以用百度 SEARCH 個GOOGLE INSTALLER,
基本上裝晒GOOGLE 野, 如地圖, GMAIL , CAL, 之類

好耐冇玩過中興, 以前玩過佢個ROM都相當廢, 唔知而家有冇改善

我有用緊, 相機正!  
NFC 有限工能,   要刷個ROM,
GOOGLE SERVICE  要ROOT 刷過GAPPS

如果想唔刷GAPPS,  ...
kennonma 發表於 2016-12-19 10:30

請問ching有無用oepay同android pay?
我自己都用緊ZTE嘅axon 7, nfc同google野都好正常無問題,唔知呢部易唔易搞,想買比家中女皇用。

呢部我都有興趣 \

有師兄試左映相好唔錯
GOOGLE SERVICE 唔知難唔難搞
但個NFC 好似自閉既 ...

回覆   ...
noerror 發表於 2016-12-19 10:22

我都係主要睇中佢影相,跟住粒U都好啱用,價位好合理,只係擔心個nfc

好耐冇玩過中興, 以前玩過佢個ROM都相當廢, 唔知而家有冇改善
jso77 發表於 2016-12-19 11:03

兩年前老婆用中興紅牛5,真心覺得rom麻麻好用,之換nubia z9 rom有改善,依家兩公婆用minis,我覺得可以接受,只要用慣咗,自然就會有自己方法去用個os,我同老婆用法都唔同啦,NFC係死証,有諗過入張八達通sim,睇下用唔用到,老實講,nubia做marketing真係一般般,但用得nubia大都係玩佢鏡頭,用過就知nubia鏡頭好玩,依個價錢我覺得都值

有一樣嘢必須要提,官方BBS好多人投訴NFC(講咗死証)同接動屏幕時閃mon問題,我兩部機都冇依個問題,不過都要提大家買時考慮清楚

我都係主要睇中佢影相,跟住粒U都好啱用,價位好合理,只係擔心個nfc

via HKEPC Reader for Android ...
ckleung0923 發表於 2016-12-19 11:06

影相好OK,   粒U 唔食電, 我12 個鍾WIFI SHARE 都有1X%

有一樣嘢必須要提,官方BBS好多人投訴NFC(講咗死証)同接動屏幕時閃mon問題,我兩部機都冇依個問題,不過都 ...
格拉底 發表於 2016-12-19 11:20

升左1.27 未?   早前1.20 時有話閃mon,  己經都話1.25 己解決