有冇知折散左部機, 拎去比人砌番幾錢?

我果部z3 黎, 諗住自己換mon,  買晒料, 但係冇時間搞

via HKEPC Reader for Android

我果部z3 黎, 諗住自己換mon,  買晒料, 但係冇時間搞

via HKEPC Reader for Android ...
mingming123 發表於 2016-12-19 10:31

12月頭阿媽跌壞咗部中興機,冇畫面但有聲會震,自己上淘寶買個顯示屏(内屏),自己換,最後救返了

我諗如果有師傅真係肯整既都要收300至少

via HKEPC Reader for Android ...
mingming123 發表於 2016-12-19 10:31

咁即係有拆散定冇拆散?

如果齊料無拆機,估計華強可能收100人仔,香港可能要收300,我未試過只係以換mon收費嚟推測。

回復 4 #buynaka

有拆

sony z3?

我自己經驗係,因為部機本身有防水,你自己拆過,防水功能未必做得番,如果幫你還完,轉頭你繼續當部機有防水咁用,因濕水而壞,間鋪就奶嘢

所以正常維修店唔會做

但係,香港好多維修黑店,只要部機有啱用零件佢哋都用幫你還完......

sony z3?
...
呆呆的聰 發表於 2016-12-19 12:51

還完靚靚拳

sony z3?

我自己經驗係,因為部機本身有防水,你自己拆過,防水功能未必做得番,如果幫你還完,轉 ...
呆呆的聰 發表於 2016-12-19 12:51

除左返行整﹐否則都應該無人預整完機仲有防水功能呀

除左返行整﹐否則都應該無人預整完機仲有防水功能呀
peter_chan 發表於 2016-12-19 15:00

行保
拆完機,装翻要做氣密測試