[操作疑難] 請問HTC Onemax換電池幾問

雖然部野真係幾年前, 但我對佢情有獨鐘, 所以想換電多於由佢, 當然如果太貴就要考慮考慮
請問香港有什麼地方可以幫到我除左係HelpThisCompany維修外?
先達我有問過, 但話冇零件.....所以如果師兄姐們如果有......
相識既做手提維修可以幫我問一問?
換過電池既, 街邊維修好, HTC維修中心搞過都好,  能告知約幾錢?
去過華北換or華北買電自已換等...能告知小弟嗎?
感激

HTC原廠整都係$350,九龍行有價單明碼實價

[email protected] 發表於 2016-12-23 02:12
好, 唔該哂

[email protected] 發表於 2016-12-23 02:12

350元就值得,話晒原廠。我部me最近換了電池(保養內),起碼有返新機時的電量,雖然都係入於倒水系列,還夠我一日一般用。

350元就值得,話晒原廠。我部me最近換了電池(保養內),起碼有返新機時的電量,雖然都係入於倒水系列 ...
tong6388 發表於 2016-12-23 11:08

點先可以令佢肯換電(保養期內)

點先可以令佢肯換電(保養期內)
愚樂無窮 發表於 2016-12-25 11:47

真係壞電咪得囉!
講真我部機舊電去到30%就熄機,開返沖電就由1%起,而且去到50%開始電去得快,比較之前嘅時間。

真係壞電咪得囉!
講真我部機舊電去到30%就熄機,開返沖電就由1%起,而且去到50%開始電去得 ...
tong6388 發表於 2016-12-25 17:29

就是未壞想佢換嘛

就是未壞想佢換嘛
愚樂無窮 發表於 2016-12-25 17:53

参考這個post

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=168&tid=2324403

你要有心理準備他們不換

参考這個post

你要有心理準備他們不換
tong6388 發表於 2016-12-26 18:40

肯俾錢HTC佢一定肯換

HTC保養真係好正
可適啲機款唔生性