新出既6xx cpu效能勁唔勁過上一代8xx cpu?

冇追手機post一排, 開始唔識睇

via HKEPC Reader for Android

自己google snapdragon antutu

大佬6咩先 62 65 ?

via HKEPC Reader for Android LG V10

大佬6咩先 62 65 ?

via HKEPC Reader for Android LG V10
lyh1993 發表於 2017-1-2 01:03

625安兔兔有接近63000分,652有70000幾分,不過我自己唔多打機,所以寧願揀625多過65x同82x, 625限電好多

老實,如果6系效能好過8系,咁仲使分中階同高階?

以652 vs 808比
652 CPU效能贏, 但係GPU輸
如果拎810/820就一定贏哂6系

625安兔兔有接近63000分,652有70000幾分,不過我自己唔多打機,所以寧願揀625多過65x同82x, 625限電好多 ...
eeeuser 發表於 2017-1-2 01:18 AM

老實講 淨睇CPU你咁講係岩ge 但好多人出An機黎打機 所以平衡地諗65 同62都差好遠 我D同事出D S62X D機打機都有D lag 反而我用部Z2行 S801 3gb ram仲順過佢地D新機

總括黎講s625 s65x只比s820弱
就算係s430都係同s800差唔幾 絕對夠一般用途既用家

老實講 淨睇CPU你咁講係岩ge 但好多人出An機黎打機 所以平衡地諗65 同62都差好遠 我D同事出D S62X D機打機 ...
lyh1993 發表於 2017-1-2 01:56

就咁睇SPEC
GPU 計應該810 >652=650=805 > 808 > 801 > 625 > 800 > 600 > 615=616=617=430 > S4pro  >410

625 係14MM 但就DUAL CHANNEL MEMORY, 點都差DD

利申
用緊3部機
808+3GB ram
625+3gb ram
801+2GB ram
801+2GB ram

625安兔兔有接近63000分,652有70000幾分,不過我自己唔多打機,所以寧願揀625多過65x同82x, 625限電好多 ...
eeeuser 發表於 2017-1-2 01:18

625Gpu得11500~
連X2O的14000~都不如
更不用說650的18500~19000