唔知點簡,Lg v20 定 華為 mate 9

想換電話,Lg v20 定 華為 mate 9 好?
選擇困難症

選擇困難症
121245 發表於 2017-1-6 16:29

主力係聽歌定影相?對續航要求又點?

via HKEPC Reader for Android

選擇困難症
121245 發表於 2017-1-6 16:29

我用緊v20, 老婆用mate 9; 如果考慮可換電,可雙咭加獨立microsd咭嘈,就v20; 呢2 樣都唔考慮,就mate 9, 真心mate 9 唔錯

續航力...mate 9
派焦...V20
禾都係睇呢2部上眼...2揀1

續航力...mate 9
派焦...V20
禾都係睇呢2部上眼...2揀1
buscocamp 發表於 2017-1-6 19:17

派焦v20 同mate 9係橙同香蕉邊樣好食d既問題,
一部有ultra wide,一部有黑白sensor,但主鏡就兩部低光都唔夠s7e打

派焦v20 同mate 9係橙同香蕉邊樣好食d既問題,
一部有ultra wide,一部有黑白sensor,但主鏡就兩部低光都 ...
akitohk 發表於 2017-1-6 20:50

我兩部都用緊 ,我都同意你所講。
不過 v20 有獨立雙 Sim 再加 SD 卡 。
呢個我最想要 ,Mate 9 就無 。
mate 9 又主打 Leica ,影靜態相一流 。
V20 自拍/ 影 wide 相方便 ,聽歌掂 ,
旅行我大部份時間都用 v20.
不過用慣 Samsung ,又想用番 S7e 128G .
所以我都好難取捨 。

via HKEPC Ionic Reader v1.5.1 - Android

唔該問下,LG v20仲有冇死底版可能性,LG係咪fix佐?

如果V10個電池bug已解決,一冇電即刻換電,V20方便好多

唔該問下,LG v20仲有冇死底版可能性,LG係咪fix佐?

derekq 發表於 2017-1-6 21:51

死板係S808 CPU先會, 你可以CHECK下有咩機用S808,全部都LG機
S820 CPU已經冇問題

死板係S808 CPU先會, 你可以CHECK下有咩機用S808,全部都LG機
S820 CPU已經冇問題 ...
arartete 發表於 2017-1-6 21:57

明白,thx a lot