[操作疑難] Nokia 6 vs LG V10 邊部好?

比你2選1,Nokia 6 定 LG V10好?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

808vs430差太遠了

兩部垃圾,不如你講有咩要求+budget

V10 會燒底板

808會死U,430太入門,唔係同808同級機。

仲有,Nokia依家只係賣品牌,實際係點要等一大班勇者試完先知。

808vs430差太遠了
G-核戰機 發表於 2017-1-14 20:31

Are you sure?

回復 7 #indyyeung

S430同3年前d機一樣級數
前排自己整壞西d手機之後用反同s430差不多既機真係好慢
s808 1.5年前cpu加上會死底板用5到2年
所以2部都5推介

via HKEPC Reader for Android

回復 indyyeung

S430同3年前d機一樣級數  
前排自己整壞西d手機之後用反同s430差不多既機真係好慢
...
justinjoseph 發表於 2017-1-14 22:07

诺基亚6跑分多少?
  诺基亚6目前曝光的安兔兔跑分成绩44517分,3D性能9246,UX性能16406,CPU性能14265,RAM性能4600.

LG V10 跑分測試
LG V10 採用了 Qualcomm Snapdragon 808 1.8 GHz 六核心處理器,好多人都覺得 LG V10 唯一的失敗之處在於佢呢粒 CPU,如果將來 LG 可以推出更好處理器的版本,相信呢部機可以話完美。版主就用一系列嘅跑分測試軟件為呢部 LG V10 進行跑分測試,而在 64-bit 模式下,V10 得出的跑分為 49745 分,接近 5 萬分嘅成績,但比 LG G4 還是低少少。不過以 S808 處理器黎講,呢個水準算係差不多。

诺基亚6跑分多少?
  诺基亚6目前曝光的安兔兔跑分成绩44517分,3D性能9246,UX ...
indyyeung 發表於 2017-1-15 12:16

左邊6.0 右邊5.0
不過V10都係唔建議買