[開箱] USD9.9 Alcatel iDeal

black friday就美國買左部平板,就見到部咁既野,咁就叫我fd買埋,黎排先得閒開個箱咁

右邊果部,ATT機,美國機計,技術上真係只有ATT可以不過問你用幾耐就伸請到解鎖,仲全程網上有網頁做曬....所以就買左

4.5吋機,TFT mon,9.9你仲想點,行Android 5.1.1,8GB Rom 1GB ram,可插卡,4G機(不過香港個band用唔到4G,3G就全band齊)

行高通210,黎個最大賣點,最少唔係伏...

較到最光,用落都幾順,唔會睇死人,三大天皇鍵好洗好用,去ATT網打IEMI同俾個鬼佬名,Email 3日就俾翻unlock code,插香港卡3G無問題

入面跟左個2腳牛同USB線,用落都幾好,1780mha可換電,咁細部機用成日都仲有三成電,有GPS渣車超有用

缺點當然預左無更新,安全更新仲係上年中的....預載一大堆,實際得3.X GB俾你用,5.1.1無得同SD卡玩crossover,裝多幾多app你都會頭痕,影相500萬同10年前水平一樣,好明顯係膠

就9.9USD你仲想點 想知多D之後再講

都ok樣衰

都ok樣衰
Rosa 發表於 2017-1-20 14:40

秒....

都ok樣衰
Rosa 發表於 20-1-2017 14:40

樓主講得岩... US9.9 想點

樓主講得岩... US9.9 想點
yankees 發表於 2017-1-20 16:15

仲想點,1舊水有找放hotspot都抵

可惜當時一人只限買一部,玩下PKGO之類game都無問題

9.9 真係專利費都唔夠俾,
搵過一個自訂ROM都無,只可以正正經經咁用。

居然唔係wp

仲想點,1舊水有找放hotspot都抵

可惜當時一人只限買一部,玩下PKGO之類game都無問題 ...
DGCNYO 發表於 20-1-2017 16:29

鴨記買部N年前 nokia 齋打電話果d都唔得啦

呢部做公司電話1流

9.9 真係專利費都唔夠俾,
搵過一個自訂ROM都無,只可以正正經經咁用。
Mathk 發表於 2017-1-21 23:43

唔好話rom,連淘mon貼都無。。。要訂好多張先造。。。

via HKEPC Ionic Reader v1.5.1 - Android

鴨記買部N年前 nokia 齋打電話果d都唔得啦

呢部做公司電話1流
yankees 發表於 2017-1-22 00:59

Nokia 3g機起碼四舊水

via HKEPC Ionic Reader v1.5.1 - Android