$2500-$3500...求介紹

預算:$2500-$3500
呎吋:5.5-6" (用左4年NOTE2 5.5")
用途:主要會打下機、聽歌,其次係影相 (重視電量,如有快充更優)
其實都有幾部心水
小米5S PLUS, 1+3T, 華為MATE8
唔知大家會推介邊部呢,或者有其他介紹嗎?
因為都真係4年冇換過機,今次換機應該會功能上唔同好多
所以想參考多D師兄既意見
另外小弟部NOTE2未死得晒,如果有其他新機可能仲可以等下
謝謝

回覆 1# garypang1314

我部 Note 2 十日前正式退役, 現在用緊港行 OnePlus 3T  

回覆  garypang1314

我部 Note 2 十日前正式退役, 現在用緊港行 OnePlus 3T
Saipan 發表於 2017-1-21 18:05

哈,我都用左4年NOTE2了!
師兄1+3T覺得點呀?特別想問下電量

回復 3 #garypang1314
用緊1+3t 一日覺得電力還可以
平日用可以一日一充甘(Wts ,fb,ig..)
打下機就一日1.5充甘
不過我用1a充
影相幾好但要手動先清

由電塔發出

回復 garypang1314
用緊1+3t 一日覺得電力還可以
平日用可以一日一充甘(Wts ,fb,ig..)
打下機就一日1.5充甘 ...
justinjoseph 發表於 2017-1-21 19:37

唔用dash?

哈,我都用左4年NOTE2了!
師兄1+3T覺得點呀?特別想問下電量
garypang1314 發表於 2017-1-21 18:24

我對 3T 非常滿意,  CP 值高
唯一可惜係冇得加 SD card
Update 上 7.0 Nougat 後好似走電快左

回復 5 #calvinleeabc

急用先用dash
似中成日太高a數好似對電池5太健康

由電塔發出

預算:$2500-$3500
呎吋:5.5-6" (用左4年NOTE2 5.5")
用途:主要會打下機、聽歌,其次係影相 (重視電量,如有 ...
garypang1314 發表於 2017-1-21 04:08 PM

6"重有C9 pro.

via HKEPC Reader for Android

C9 PRO其實都好似幾岩咁,又大電
係粒U感覺上爭D!

呢個價似華為 NOVA 更勝三叔師奶 PRO,另 G5 都可以考慮