華為 P10 & P10 Plus 簡單開箱 + 集中討論區 (P10港行已推出B120)

P10 4GB RAM + 64GB ROM   $4480
P10 Plus 6GB RAM + 128GB  $5680

簡單開箱同跑分

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

沒奶有唔錯回響, 都有期望P10.

P10 將會獲得 Yamaha 和 Harman Kardon 兩大音響公司的支援,

另外近增市 ...
andypson 發表於 2017-1-27 14:45

硬件 ok, 軟件太煩

via HKEPC Reader for Android

光圈大左0.2
希望彩色低光下有進步

回覆 1# andypson

顏色

會唔會係S835呢?

回覆 4# chromechan
華為旗艦點會用高通?

回覆 5# cpk

未必唔會嘅,華為啲U咁唔掂...

回覆 6# chromechan
GPU配置問題啫
不過軟件真係用過怕怕

有咩可能自己搵人代工嘅u 唔用,而用高通。

via HKEPC Ionic Reader v1.5.1 - Android

沒奶有唔錯回響, 都有期望P10.

P10 將會獲得 Yamaha 和 Harman Kardon 兩大音響公司的支援,

另外近增市 ...
andypson 發表於 2017-1-27 14:45

紫色才是皇道
自己用緊M3平板,對Harman嘅音質調校都有一定肯定。

回覆  cpk

未必唔會嘅,華為啲U咁唔掂...
chromechan 發表於 2017-1-27 21:56

A73*4+A53*4/ Mali-G71 [email protected] UFS2.1
唔掂在...?
16nm? 華為 baseband? 後門? 定係華為本身係原罪?

對比A10fusion 的確唔夠力,
但對比黎緊既835/8895, 最多GPU唔夠力, baseband唔夠高通完善
後門就,唔評論,在epc厘個係無休止既問題
原罪亦唔評論

835在發熱耗電都係未知數
XZ S7e(s820) 米Mix(821)都比kirin960熱唔少
今次既kyro改 有無改善就到時先知。

或許比上(a10fusion, s835, e8895)或會不足
但比下(s821/e8890)綜合性能絕對有餘有突