[操作疑難] Zuk Edge 質量如何?

大家好

我看見有師兄做了開箱文, 但讓貼已關閉,
請問還有其他師兄有留意這部機嗎

5.5吋, 821 cpu, 6GB ram + 64GB rom

原本有考慮回港後買 C9 Pro, 一直都有留意討論區的更新
考慮 *** LG 是因為有內置韓文介面, 輸入法等
但現在同樣考慮性能及耐用性,
因為孩子也會用電話上網, 睇片, 簡單打機, wechat, 視頻video call
單順 Cpu 應該這一部比 C9 Pro 會好些
但不清楚視頻或拍照質素如何,
在網上查了資料, 下載GMS 不困難, Whatsapp message delay 也可以解決的
要是值得買及耐用, 會在國內直接訂機
請指點, 謝謝

大家好

我看見有師兄做了開箱文, 但讓貼已關閉,
請問還有其他師兄有留意這部機嗎

5.5吋, 821 cpu, 6GB r ...
amos_ay 發表於 2017-2-1 02:35 PM

影相較普通。
你買1+3t,會較平均。

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# stephen1029dog

請問1+3T 國行或港行, 會不會有 message delay 的問題?
用 wechat video call 質量 ok 嗎?

回覆  stephen1029dog

請問1+3T 國行或港行, 會不會有 message delay 的問題?
用 wechat video call 質量 ...
amos_ay 發表於 2017-2-1 14:58

得華為先會delay

via HKEPC Ionic Reader v1.5.1 - Android

回覆 4# manfans

謝謝回覆, 但我看 Oppo 好像也有這個問題
因為小孩在國內, 我擔心保養的問題, 所以打算直接在國內買電話給小孩
要是買 C9 Pro , 我就會在香港買, 所以還在研究應該買那一部, 比較適合
預算 3600 港幣以下, 因為同一時間, 會買兩部相同的電話, 謝謝

***另外紅米, 小米, 我都試過有 message delay 問題, 所有設定都已經試過

回覆  manfans

謝謝回覆, 但我看 Oppo 好像也有這個問題
因為小孩在國內, 我擔心保養的問題, 所以打算直 ...
amos_ay 發表於 2017-2-1 06:00 PM

1+3t 港行應最小機會有delay.
你係怕就買港行三星。國行都保正唔delay.

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# stephen1029dog

要是國行是否支援4G+3G
因為他支援的頻率比較多, 我情願放棄 whatsapp

在WhatsApp群組入面,用iphone 通常係回覆的包尾大班,因為無呼吸燈,收咗都唔知。

回覆  stephen1029dog

要是國行是否支援4G+3G
因為他支援的頻率比較多, 我情願放棄 whatsapp ...
amos_ay 發表於 2017-2-2 09:01

我係1+3t用家,買左國行刷國際版,whatsapp絕對無delay問題(因為我都好緊張呢個問題,以前用過努比亞及魅族都就過有whatsapp delay),另外有4g+3g

回覆 9# nelson8

謝謝您的回覆,
我剛剛才發現本身的問題
一部電話, 我是給小孩在國內用的
一部電話, 我是自己帶到台灣工作用的,
發覺得多電話, 不能完全支援台灣頻率
現在要重身再計劃如何排