如果開機set 咗用密碼先可以解鎖

但個keyboard 唔彈出嚟咁點算?
因為我 delete 咗系統個keyboard
但佢又唔識彈我自己裝嗰個keyboard 出嚟

搞到卡住咗 用唔到

我最後用咗個好傻好好彩嘅方法先搞掂

有冇人有其他方法?

otg駁keyboard, factory reset。

樓主可唔可以分享下你用左咩方法?

via HKEPC Reader for Android

樓主可唔可以分享下你用左咩方法?  

via HKEPC Reader for Android
jacktsui 發表於 2017-2-2 06:15 PM

好彩我1個月前有backup 成個rom, 而好彩我嗰時仲未delete 個gboard
所以就可以用個gboard 嚟解鎖

otg駁keyboard, factory reset。
buynaka 發表於 2017-2-2 06:12 PM

Otg 一插就用得?唔使set 嘢?
Factory reset 會連我delete 咗嗰個keyboard 都restore 返?

我好耐以前delete 咗system 啲嘢,然後factory reset 都救唔返

用 OTG 插 keyboard / 藍牙 keyboard 應該可以直接用,可以打 password 同裝返個 keyboard.......除非你連個 keyboard driver 都 delete 埋

竟然有backup成個rom....自己真係冇backup過添.

用 OTG 插 keyboard / 藍牙 keyboard 應該可以直接用,可以打 password 同裝返個 keyboard.......除非你連 ...
hkm 發表於 2017-2-2 22:28

藍牙都要入到去先開到,應該得返OTG 可行

Otg 一插就用得?唔使set 嘢?
Factory reset 會連我delete 咗嗰個keyboard 都restore 返?

我好耐 ...
okt04125 發表於 2017-2-2 21:06

otg鍵盤一插就得,factory reset完得如你新買機時既情況,keyboard都會出返來,但記住一reset就乜data都冇。