3000樓下影相好啲既手機

3000樓下影相好啲既手機 (前同後鏡都想影得靚)
想襟啲,用到2-3年咁,電池唔想太細
唔打機,對牌子都冇乜要求
有冇咩機推介?

lg g5 水好似影相唔錯,但lg 機好似唔多耐用,同埋電細()
定sony xperia x 好似個鏡頭都唔錯
zenfone 3 都好似ok , 但唔知襟唔襟呢

"但lg 機好似唔多耐用"
好似?即係點?以遍蓋全定段估?a
耐用...唔多耐用...
禾手上部LG G Pro 2都接近3年,無出問題,重服役緊
咁至少對禾/樓主來講,算唔算耐用?

結論:個個品牌都有可能耐用/唔耐用,呢個世代既電子產品,堅係睇你好唔好彩~

鏡頭好d...3K畢直...買翻sony, samsung上一代旗艦機囉~
非旗艦...sony xa ultra亦ok的

G5電池算中等啦,比上一代好

味毒 MX6

小米5S影相好靚,不過個指紋解鎖真心費到冇朋友

3000樓下影相好啲既手機 (前同後鏡都想影得靚)
想襟啲,用到2-3年咁,電池唔想太細
唔打機,對牌子都冇乜要 ...
digitalstyle 發表於 2017-2-14 09:51

華為

"但lg 機好似唔多耐用"
好似?即係點?以遍蓋全定段估?a
耐用...唔多耐用...
禾手上部LG G Pro 2都 ...
buscocamp 發表於 2017-2-14 13:14

LG G4 V10 都好多bootloop
有兩個同事用G5, 有個用左半年就燒底板
所以LG QC 感覺上好似好麻麻咁...
不過G5 咁平又真係好抵玩...
心大心細中

華為
千葉涼平 發表於 2017-2-15 00:42

華為冇機三千樓下又影得靚

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

如果唔打機嘅話可以考慮hTC desire pro 10
因為佢用垃圾MTK 上代U
如果二千左右就可以考慮,影相係唔錯。
4+64gm rom

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

華為冇機三千樓下又影得靚

manfans 發表於 2017-2-15 00:50

影相一定IPHONE 最靚 咩機都唔洗諗
華為 影相一定好過 小米 樂視 果的