想問下P9 Plus vs 1+3T

諗住換部好lag既舊機
睇下睇下計埋尺寸岩要求既大約有呢2部機
P9 Plus出面有demo
但係1+3T冇得試
如果呢2部 2簡1 既話邊部好d呢?

希望部機用落可以十分流暢
影相拍片果d普普通通就夠
唔打機,storage 16GB 100%夠
最緊要順順順+個mon好

btw 1+3T個mon唔知會唔會係粒粒mon?

P9 Plus +1

P9 plus個rom順

P9 Plus +1
ricky1992 發表於 2017-2-14 11:02

P9 plus個rom順
小林尊 發表於 2017-2-14 11:18

暫時一面倒
我覺得1+3T既優勢係有制禁(個mon多d位用好吸引)
但係華為造工唔差
系統都好順
有冇多d comment??

P9 plus用過, 估唔到大陸系統都咁順, 未lag過~~
開相機快~發色有懷舊味道 Leica tune得好~~
機身造工1流, Premium Level

原來價錢都差吾少

上面那個是Oneplus 3T的真正用家? HK行貨計 4k vs 3.3K. 3T的spec 真的這樣差, 連一年前舊機不如! 殊不知兔仔跑分16萬, 6GB Ram vs
4GB ram, ...都有人說慢... 其實樓主要求不高, 兩者都是好機, 但華為港行版更新速度慢於國行版, 同時間 1+ 3T每月都有保安更新, 和由系統也由 Android 6升到 Android 7了.  樓主請自行選擇吧.

P9 plus用過, 估唔到大陸系統都咁順, 未lag過~~
開相機快~發色有懷舊味道 Leica tune得好~~
機身造工1流, P ...
botwong 發表於 2017-2-14 11:57

聽完真係好吸引

上面那個是Oneplus 3T的真正用家? HK行貨計 4k vs 3.3K. 3T的spec 真的這樣差, 連一年前舊機不如! 殊不知兔 ...
erickleung 發表於 2017-2-14 13:45

我約完可以轉台出機
但係1+3T冇得跟台出
1+3T個mon大小小同埋新d,呢方面係有優勢
ching你用緊1+3T可唔可以講下?
冇demo真係完全唔知部機點
最重要係睇唔到個mon同順暢度

回覆 7# erickleung
好似剛剛的403,security patch仲係12/16喎
毛肚Z上N已經係1/17了

聽完真係好吸引

我約完可以轉台出機
但係1+3T冇得跟台出
1+3T個mon大小小同埋新d,呢方面係有優勢
ching ...
康士富 發表於 2017-2-14 14:04

如果要mon好, 禁1+3T就可以唔洗理.
用A屏非2K都會好容易見到粒粒,
1+3T同P9P都係5.5吋, FHD VS 2K

順暢度就一定1+3T佔優. 但P9P都好順.