用緊S6 edge+ 想換機

用左s6 edge+ 年幾, 近期終於面對:
1. 電挨唔到1日 (可能因為多左打機)
2. 內置32gb 好唔夠用

除左以上2點, 我對部機都非常滿意, 影相聽歌操作個款都完全OK; 電其實都唔大問題, 但係內儲問題都幾嚴重, 我又冇心機成日整理d 相, 所以o念過不如換機. 出去望過, 鋪頭sell 我幾部:
1. v20
2. mate9
3. HTC U ultra
4. sony performance
我budget 預4500左右, 唔知點揀好, 各位ching 有咩高見? 謝謝!

htc u ultra新少少粒u,個款ok

除左以上2點 ...
nz333 發表於 2017-2-27 03:36 AM

S7E?

S7E?
師奶股神 發表於 2017-2-27 06:46

本身最考慮哩部, 用慣***. 但係條edge 真係好睇唔好駛 ... S7 唔E 又差D ...

本身最考慮哩部, 用慣***. 但係條edge 真係好睇唔好駛 ... S7 唔E 又差D ...
nz333 發表於 2017-2-27 05:01 PM

S7 除咗mon細啲,仲有邊到差啲?exynos仲好啲添
不過條邊你都用開,接受到未S7E唔洗煩

除左以上2點 ...
nz333 發表於 2017-2-27 03:36 AM

你最大問題係電同內存。買v20.

電問題,買多兩粒Momax代電(有錢可買原裝電)。一日三電。打機冇電即換滿血。

內存問題,買張128gb sd卡。64+128gb=192gb.即刻冇問題。

via HKEPC Reader for Android

nz333 發表於 2017-2-27 17:01

S7 幾好啊,粒 u 夠快又切慳電,係打機可能差過 S7E 少少啫。當然如果等得咪等埋 G6 S8

除左以上2點 ...
nz333 發表於 2017-2-27 03:36

四月會有好多新机

u ultra 個spec 靚仔,好似LG V系, 個人覺得個樣好醜 esp 藍色...
但都係睇晒成個mwc 先決定啦

Sony XZ Premium
粒u 835