[開箱] 無聊開箱,小米MIX #9加插跑分同樣辦相片。

長篇大論唔多多,簡單講下就算
始終都出左成三個幾月

1)外形靚到震,但極度易有手指模,搭車時會吸引到坐係隔離大媽眼光。
2) update Miui 8.22用到CxL同爛衫 volte。
3)巨mon加持,睇片,打機一流,可惜是得1080P.
4)相機性能只有紅米note2水準。
5)暫時未遇到whatsapp delay等古怪問題。
6)最爭議嘅通話質素,有人話差,有人話無私隱。但我依家用唔覺得是困擾,起碼無乜令人唔滿意地方。過得去。
7)電量4400mah,有乜可能唔長氣,正常使用捱一日無難度。

暫時用落都交到功課,希望唔會犯上miui越update越大鑊嘅惡習。
唯獨個陶瓷機身是要謹慎使用
多謝各位。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

長篇大論唔多多,簡單講下就算
始終都出左成三個幾月

1)外形靚到震,搭車時會吸引到坐係隔離大媽眼光。
2 ...
麥丁丁 發表於 2017-3-4 00:02

好野黎.....我15,16左幾日買佢定買小米note2.....

好野黎.....我15,16左幾日買佢定買小米note2.....
神田傲 發表於 2017-3-4 00:05

我都係見佢個炒價唔太貴,先走左部Note 2,再引入佢。

我都係見佢個炒價唔太貴,先走左部Note 2,再引入佢。
麥丁丁 發表於 2017-3-4 00:08

我部note2 全球版直頭唔使炒價已經買到了...唔知系唔系有咩大貨出呢

班china既 只玩 4g ram 版同全網通.....全球版炒唔起

我部note2 全球版直頭唔使炒價已經買到了...唔知系唔系有咩大貨出呢

班china既 只玩 4g ram 版同全 ...
神田傲 發表於 2017-3-4 00:12

若你要求影相性能,兩部揀一定是note 2.
不過上面內地師兄買4gb ram同全網版本最大原因,莫過於是價錢同性能分野並不大。

回覆 1# 麥丁丁

師兄會唔會做啲跑分 or 相機測試?

同價3t好,外形無用,最緊要順

班china既 只玩 4g ram 版同全 ...
神田傲 發表於 2017-3-4 00:12

港行14號大貨

回覆  麥丁丁

師兄會唔會做啲跑分 or 相機測試?
chromechan 發表於 2017-3-4 00:37

既然版主要求,就搵雷兔兔跑下。
用得S821都唔會差得去邊

另加樣辦照片,都無乜好大亮點。
夜拍性能可以話不過不失。
只能話概念機不著重相機性能。

岩岩刷左官方global rom,感覺良好左好多