想搵部全方位手機

有無一部睇片、影相、聽歌都好有質素嘅機推介?

補充以下
預算:6千以下?新舊機除左IPHONE, 6千應該夠吧?
呎吋:用緊5.5吋的, 想都係咁上下呎吋機, 其實最緊要都係單手用到, 又唔會太重
對不同牌子手機嘅偏好:日本機、台灣機,韓國機
國產機幫家中長老買過, 不行的

LG G6

3T

via HKEPC Reader for Android

有無一部睇片、影相、聽歌都好有質素嘅機推介?
BOSS_2014 發表於 2017-3-7 03:57 PM

Iphone.

via HKEPC Reader for Android

對應番主題要求
有部機叫36.......

LG G6
a886 發表於 2017-3-7 15:59

之前睇mwc news,話G6有18:9 display同埋Quad DAC做音效,唔駛另外加配件就已經可以聽到好音質.用黎睇片聽歌應該一流!!!

回覆 1# BOSS_2014

●求電話介紹時,請清楚說明預算(e.g.$5200內),呎吋(e.g.5.2"),用途(e.g.遊戲、睇戲、上網、煲電話粥、聽歌、影相),對不同牌子手機嘅偏好(e.g.日本機、台灣機,國產機,韓國機等),否則在通知後不作修改嘅1天內將會被鎖上

回覆 6# caca.

係~如果LG 唔再出事就係幾正既

回覆  caca.

係~如果LG 唔再出事就係幾正既
a886 發表於 2017-3-7 22:20

老實講, 上一代G5計落已經差唔多出左一年, 如果繼續有事, G5一早應該已經出左事
咁就唔會到宜加都只係G4, V10有事

同埋Quad DAC做音效
caca. 發表於 2017-3-7 22:11

Quad DAC只係係韓國同部分亞洲市場有(唔知包唔包香港)