有冇用家期待買Xperia XZ Premium (4K Mon, S835)?

外觀個人好鍾意,但根據specification睇,190g,是否太重?
又有幾多期待出呢部手機呢?

外觀個人好鍾意,但根據specification睇,190g,是否太重?
又有幾多期待出呢部手機呢? ...
kcyipgar 發表於 2017-3-11 10:24

補充:佢有64GB UFS,預計Read/Write速度會比eMMC快好多,唔知做唔做20秒內開機呢?

補充:佢有64GB UFS,預計Read/Write速度會比eMMC快好多,唔知做唔做20秒內開機呢? ...
kcyipgar 發表於 2017-3-11 10:30

除非你唔encrypt部機
如果加密左你都係預返1分鐘好d

回正題,今次好難揀,S8+, P10+, XZp

回正題,今次好難揀,S8+, P10+, XZp ...
akitohk 發表於 2017-3-11 10:35

S8+太貴,都係XZp好D

S8+太貴,都係XZp好D
patklchung 發表於 2017-3-11 10:47

你又知XZP會平?
就算真係有差價,我估兩部相差應該唔會多過幾舊水

驚D電唔夠,同6千內先考慮

回正題,今次好難揀,S8+, P10+, XZp ...
akitohk 發表於 2017-3-11 10:35

自己宜家用緊Xperia Z5 Premium (eMMC),開機時間大約45秒,落舖試用過Xperia XZ就30秒左右。

今代Xperia XZ Premium話晒用UFS,冇理由退步啩?20秒預計有可能做到,希望SONY今次唔會失威啦!

驚D電唔夠,同6千內先考慮
dc97_2013 發表於 2017-3-11 10:50

今次D電的確係縮水咗,可能見Samsung出事,SONY唔敢用盡電池空間啩?

自己宜家用緊Xperia Z5 Premium (eMMC),開機時間大約45秒,落舖試用過Xperia XZ就30秒左右。

今代 ...
kcyipgar 發表於 2017-3-11 10:58

我加密左既xz都要分幾鐘先可以用得

以仲為4K MON玩到VR,點知有缺點!!!!
https://www.pcmarket.com.hk/2017 ... 5%8F%AA%E5%B7%AEvr/