[操作疑難] SONY維修真係痴線 部機IPS panel出殘影同背光有問題 話人為唔保

屋企人send段片黎話部SONY Xperia XA Ultra 咁樣問我咩事
就咁睇就出殘影同背光好似有問題
佢未過保就緊係叫佢上去整

岩岩打黎話sony銀城果邊話唔係入水 係咩人為壓力咁上下要收八舊水維修費
(mon玻璃無崩無爛 有用玻璃貼)
佢老闆 我屋企人講哂粗口媽到七彩
叫佢拿部機trade鬼左佢算
我在場一定鬧爆個CS 點樣先人為整到咁

sony維修得返銀城外判之後有無差左咁多

其實同十年前冇咩分別,panel一有事實係話人為因素唔包保養。依家sony好似都係TSO做維修。

其實同十年前冇咩分別,panel一有事實係話人為因素唔包保養。依家sony好似都係TSO做維修。 ...
197810 發表於 2017-3-20 20:03

之前銅鑼灣係SONY自己 基本上唔係入水同趺爆部機都整
今次塊PANEL咁樣 銀城個TSO話人為 我在場一定爆佢 點人為整壞個背光呀

sony 仲會有人買呢個先奇蹟
jazz2014 發表於 2017-3-20 20:35

只係其中一位創做呢個奇蹟用家
而且會令呢個奇蹟延續落去

Sony小人買不冇道理。

via HKEPC Reader for Android

有冇圖?

最記得係 water is my friend ,果時咁多間廠佢最敢講防水
mifans 發表於 2017-3-20 21:38

moto 放真機落水

學埋三星啲衰野。