2016 年最好賣手機 十大

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4544/207862/1/1/128120/

不解釋
之前仲有人話三星會執

冇小米… 已完

回覆 1# realhkguy

Oppo A53?????

三星跌成5.2%,慘!

https://venturebeat.com/2017/02/ ... ng-for-first-place/
但相信note7爆炸發生在年尾未顯現曬,肯肯定有排衰!

機年頭出易上榜,年尾出就難上榜,所以意義不大。

回覆 4# Monkey2016

S8 都出啦, 只會昇

Huawei honor 系列打響個朵

回覆  Monkey2016

S8 都出啦, 只會昇
realhkguy 發表於 2017-3-24 22:28

咁vivo oppo one+ 華為 小米都識出機,睇q416有d成倍幾增長添、又限韓、又爆炸,s8若出得雞又設計失誤又貴又唔完善既話,未必有人買

回覆 7# Monkey2016

大陸機個市場定左架啦, 三星而家都無中國市場
佢食other 就會, 點會搶到三星客
大陸機炸喎, 一出s8 就係最高銷量an機啦

根本唔同水平

回覆  Monkey2016

大陸機個市場定左架啦, 三星而家都無中國市場
佢食other 就會, 點會搶到三星客
...
realhkguy 發表於 2017-3-24 22:50

s8只係普通手機,就好似s7比iphone one+ mate9…等或蠶食一樣

三星跌成5.2%,慘!

但相信note7爆炸發生在年尾未顯現曬,肯肯定有排衰!

機年頭出易上榜,年尾出就難上 ...
Monkey2016 發表於 2017-3-24 09:15 PM

跌5%都仲係大幅拋離各大陸廠,同apple持平
唔知邊間衰就真大陸機升到喱個水平都唔會再升,大陸以外嘅人唔會多人買,
而家升100%都冇用,全球計唔會上到頭兩位