[測試] 竟然一個風筒搞掂LG G4 Bootloop

今日食食下下午茶部機第一次Bootloop, 返到屋企上Youtube教用風筒吹塊底板十分鐘, 又俾我著返部機,死好彩,希望挨到去出S8

救返起就拿拿臨BACKUP啦 襯仲work trade左佢 繼續用都係等死

今日食食下下午茶部機第一次Bootloop, 返到屋企上Youtube教用風筒吹塊底板十分鐘, 又俾我著返部機,死好彩 ...
asian_xl 發表於 2017-3-26 17:10

拆開晒黎吹定係就咁拆舊電黎吹?

如果風筒得,有機會係虛焊,如果chipest有問題,冷卻應該變返有問題個程況

今日食食下下午茶部機第一次Bootloop, 返到屋企上Youtube教用風筒吹塊底板十分鐘, 又俾我著返部機,死好彩 ...
asian_xl 發表於 2017-3-26 17:10

請問師兄吹到幾熱先停?
吹上半部定下半部?
有冇youtube link借來參考?
thx~!

拆開晒黎吹定係就咁拆舊電黎吹?
tommy913 發表於 2017-3-26 17:23

好易拆開, 十字批搞掂, 拎塊底板出嚟吹

求神拜彿可以挨到下個月

好易拆開, 十字批搞掂, 拎塊底板出嚟吹

求神拜彿可以挨到下個月 ...
asian_xl 發表於 2017-3-26 18:21

請問吹邊個位置?
有冇link?
thx~!

https://www.youtube.com/watch?v=frrCUkwzKzE

我用2100w髮廊風筒,要好熱先得

樓主唔好太老定, 記得做定身後事(BACKUP)

如果V10 bootloop 應該點吹?