[操作疑難] Connect smartphone to monitor

小第見到凡係講由smartphone 接上monitor, 部電話都係要有MHL support., 請問若電話無MHL support, 係咪就唔能夠將部電話接上monitor?

請指教.

新個啲可以直接駁type c input 既mon

試過htc 10仔,LG G5都可以

接駁LG 27UD88-W

chromecast 會唔會考慮?
唔係打機,只係睇片既話效果都ok

小第見到凡係講由smartphone 接上monitor, 部電話都係要有MHL support., 請問若電話無MHL support, 係咪就 ...
tonkee 發表於 2017-3-27 01:22

先講講你部咩手機牌子型號 可以有無線的方法的  例如

回覆 4# 別問我是誰

係lenovo A6000 既, 老媽子用開, 有無辦法? 無就唯有買過部新機

謝謝ching.

回覆  別問我是誰

係lenovo A6000 既, 老媽子用開, 有無辦法? 無就唯有買過部新機

謝謝ching. ...
tonkee 發表於 2017-3-28 00:46

https://forums.lenovo.com/t5/MOT ... orking/td-p/3210341

我用Chromecast 2,無論手機(LG G4),平板 (Samsung TabS 10.1),只要下載Google Home,都可以順利將屏幕投射到電視HDMI度,可以試試。

謝謝各位ching
等小弟週末再研究下各位提供既solution, 因為實在未聽過各種device. 衷心感謝.

A6000無呢樣野

新個啲可以直接駁type c input 既mon

試過htc 10仔,LG G5都可以

接駁LG 27UD88-W
akitohk 發表於 2017-3-27 03:53

同係咪type c無關,只要用docking(姐係displaylink產品)就可以用usb出去mon度。
Type c /所有USB in mon都係有 displaylink chipset係入面