終於拎到部機上手玩下...i-phone 6plus真係太大部...

放工去apple store望左下ip6...6 plus真係大部到唔似apple產品, 白色面仲覺得有d山寨feel.有d膠..4.7"就非常好揸手 如果會買既話。應該得黑色4.7"買得落手..金色直程覺得好核突

6PLUS仲大過部M8

G3一起擺埋一齊短左成個頭,Note3 部機細點

6PLUS仲大過部M8
G-核戰機 發表於 2014-9-19 22:40

最大問題係白色大塊面個質感好膠冇premium feel.....5s質感上贏哂

我都覺得大部左,唔係為左舊電cum d,相機防震好d我就簡6了

同埋,今次個盒真係好無誠意,起初以為a貨盒,好似print小左d野咁~

見到你個標題 真係忍唔住笑咗一聲!!
6plus真係太大部。。。

放工去apple store望左下ip6...6 plus真係大部到唔似apple產品, 白色面仲覺得有d山寨feel.有d膠:eek ...
hkpsp2005 發表於 2014-9-19 22:38

初時睇相我都覺設計得唔多靚, 但今日攞上手試完感覺完全唔同.
手工真係靚, 果種無縫設計用手摸吓就知其他牌子係無得比,
意見每個人都唔同, 高通透既玻璃打磨既弧邊會令你感覺係好膠,
但我就非常欣賞. 而剛巧旁邊同時放住另一品牌機皇, 用既只係膠邊鍍銀色, 接口一高一低唔係有D山寨, 直頭覺得係山寨級手機既手工...
甚麼大MON細MON, iOS Android既比較各有優劣, 但論造工蘋果真係最好.

初時睇相我都覺設計得唔多靚, 但今日攞上手試完感覺完全唔同.
手工真係靚, 果種無縫設計用手摸吓就知其他 ...
charles2047 發表於 2014-9-19 23:42

如果可以重現ip5年代既黑配碳黑色
咁就真係完美造工了

如果可以重現ip5年代既黑配碳黑色
咁就真係完美造工了
316915238 發表於 2014-9-20 00:10

同意。
其實金色亦無睇相咁Up突,手持移動中,線條唔係太明顯,都幾不平凡架。男士係大部到放不落衣袋,但女士睇片\相,玩遊戲,放手袋完全無問題。

(Sent from HKEPC Pro iPhone app)

screen上下都佔好多位,個home key 太大

via HKEPC Reader for Android