今日反大陸比人打多稅-_-!!!

今日反大陸比人打多稅-_-!!!

iPhone6+ 16G 金 賣出價RMB$9000
iPhone6+ 16G 銀 賣出價RMB$9050
iPhone 6 64G   金  RMB$500 賣出價RMB$7200
iPhone 6 128G 金 RMB$550 賣出價RMB$6900
iPhone 6 128G 銀 RMB$550 賣出價RMB$7400

話說仲有好多部沖關好多人比人捉
開唔開盒 全捉 (睇黎大陸佢地好等錢洗咁)
我行落馬洲全部check Bags

打完仲有賺好過比ST 不過個價真係好波動 最好快走 唔好再Hold
因為我係大陸睇到好好好好多多多多貨
多到好多都唔收 仲衰過ST 我唔係比人捉左我個價都唔係心水價
仲有台機佢地一定唔收 見到開左機都唔會收 (激活左冇人要)
所以番大陸既朋友最好香港走哂佢 原封佢地最中意
聽佢地講 依幾日d價好多大貨到 好快插水
依家我手上仲有

i6(G) 64G x 2  
i6 (S) 128G x 1
i6+ (G) 128G x 2
諗緊依一兩日走唔走埋佢 因為都淆緊佢會唔會仲西落去 (連大陸都咁西,我都唔信係ST先咁西)
我放機遠望 2/F 幾部 1/F 門口街邊價(全西)

128金仲平過64金...16銀仲貴過16金?
d價都幾亂下...

係超錯 佢地收夠唔收 我4點上到去 埋尾6點左右放到最尾3部仲未賣到
4點 6+ 16G 報9900 6點9000 7點8500 == 最尾9000賣走
i6 128G 真係勁灰 金話收爆太多 佢地個個收黑都銀 吹到脹哂
聽佢地係咁問 6+ 64/128 應該好多人要

看討論區就知,炒家遠多於用家,供過於求,賣了三日,profit margin一日少過一日,今次炒機潮看來會比以往快完結,不過,大陸定價始終貴過香港售價一成以上,應該還夠時間給港人跳船。

山長水遠咁辛苦帶到大金北上
你剩係賣9000 仲衰過ST喎

今日(21/9)ST唔少鋪叫哂收大金16

不過你行到咁夜都冇計既...
放5部身上咪好多人仔

傻仔,6+ 16賣9000我睇到真係笑左出黎

今日一行6個人上
5點去到分開行
6+ 16金全部都賣到10000-10500人仔
...
eeaweeaws 發表於 2014-9-22 02:28

其實你這個價一樣是低過先達第二日的收機價,即是話先達收機佬第一日和第二日收來的手機,若在第三日先運到上大陸,就未必有得賺了。

回覆  cleverever

先達狗有冇得賺關我春事咩,佢地蝕死左都唔關我事架啦

成個炒賣區就係不停咁見你喺度 ...
eeaweeaws 發表於 2014-9-22 02:53

大家討論事實啫,不用咁激動喎,先達收機佬都無得賺,難道還會開高價收機嗎?這裡不是炒賣區,講少D炒賣會更健康。

排隊放仲會好價