有無iPhone 6 同 6+ 既用家報告下電量 ?

講番主要用途,3G or LTE,同撐到幾耐

我比較想問有冇師兄真係變左iBend

正常使用whatsapp,facebook,上網,看陣漫畫,網誌新聞等等...
外加一個鐘3D Game (白貓project)
用左7個鐘都重有8%電

註: IPHONE 6

正常使用whatsapp,facebook,上網,看陣漫畫,網誌新聞等等...
外加一個鐘3D Game (白貓project)
用左7個鐘都 ...
sweetdreamday 發表於 2014-10-5 16:56

想問睇漫畫有邊個 APPS 好介紹 ? 布卡落左架.
除用漫網頁版黎睇, 但唔方便.

想問睇漫畫有邊個 APPS 好介紹 ? 布卡落左架.
除用漫網頁版黎睇, 但唔方便. ...
bobopig 發表於 2014-10-5 17:08

裝PP助手,用佢來裝布卡
或者用itools都得

LTE standby,safari,whatsapp,email,白貓project(20~30mins per day)
,music
一日screen on應該有4hrs
都夠用一日半

6plus

回覆 6# akitohk

我同你差唔多

大金128用o左十日, 超好用, 好滿意粒電

玩plunder pirates 超食電game 可以連續玩到7-8個鐘再加20個鐘待機
平時返工唔打機, 淨係返工放工同lunch 聽歌, 普通上網, 蘋果新聞 whatsapp, facebook 夜晚返到屋企都仲有50-60%

之前用iphone 5,放工返到屋企通常都得返30%, 如果夜晚要出街就一定要o係公司叉滿先頂到

回覆 4# bobopig

大陸app store 上返架啦

回覆 2# eh

放褲袋(前袋)冇難度, 其實部機都幾難拗攣
反而唔明點解會有人放後袋, 又易比人偷, 又un住自己座,
咁大個屎忽座落去, 乜機都爛啦

回覆  bobopig

大陸app store 上返架啦
小燊 發表於 2014-10-5 17:53

係 IPAD 版定 IP 版 ? 因為 IP版 會多兩條黑邊.
請問大陸戶口要點講 ? 太耐冇申請其它地區戶口, 已經乜都忘記晒.
謝謝 !