電話簿唔好用

用開android 覺得ip內置電話簿無咁好用,請問師兄們有無好介紹

你指邊度呢?我一部IP,一部ANDROID,都係咁用喎。

你指邊度呢?我一部IP,一部ANDROID,都係咁用喎。
mcflurry 發表於 2014-10-29 10:05

IPHONE 內置PHONE 唔好晌個別 CONTACT 直接睇到對方有無WHATSAPP & 直接 CLICK 入WHATSAPP

PHONE BOOK最大問題係無TUMBNAIL向個LIST度
我CONTACT LIST 本身有3個ALEX CHAN
結果我要改做
ALEX CHAN
ALEX C
ALEX 陳
黎分

同感,以前用android有做開聯絡人分組,而家轉左ios之後冇得分組都幾唔慣下

PHONE BOOK最大問題係無TUMBNAIL向個LIST度
我CONTACT LIST 本身有3個ALEX CHAN
結果我要改做
ALEX CHAN
AL ...
j2121 發表於 2014-10-29 11:34

唔使咁架
你將三個人加入暱稱,打暱稱就會出佢本人
假如有個 alex 叫 小明,有個 alex 叫阿傑,有個 alex 叫阿偉
你直接 search 偉,就會出左叫阿偉alex 比你,又或者係 siri 問,小明佢幾多號電話,佢就會出 alex 小明比你

正名我會 set 做真名 or facebook 名
暱稱....平時點叫就點 set ,包好用 ^^ 例如:大頭文,六叔,舅父,家姐,阿媽....我會咁入^^

我識分組, 不過~ 分左都無用, PHONEBOOK 又睇唔到

所以問大家有無比較全面的APP

我識分組, 不過~ 分左都無用, PHONEBOOK 又睇唔到

所以問大家有無比較全面的APP ...
hongkongchina20 發表於 2014-10-29 12:20

點解要將聯絡人,同 whatsapp 加埋呢.......

點解你唔開個whatsapp 黎用聯絡人呢,都可以打電話架

點解要將聯絡人,同 whatsapp 加埋呢.......

點解你唔開個whatsapp 黎用聯絡人呢,都可以打電話架 ...
wing1234 發表於 2014-10-29 12:24

有新CONTACT 即時加入 PHONEBOOK, 可以即時睇到即時用到WHATSAPP, 唔駛再CLICK黎CLICK去.
用SMARTPHONE 都係求方便, 再CLICK去另一個APP 實得架~ 但係就麻煩左囉

未來可能會得 因為宜家開放左所有apps可以交流
不過wtsapp手腳咁慢就