想買睡眠監測手帶

怕放部機係頭隔離幅射大,但係又想知自己訓成點
要求:
1.<$1000,平d仲好tim
2.輕身舒服
3.(optional)有埋心率監測

基本上只係屋企訓教時帶,樣反而唔重要

之前最紅就Jawbone,而家唔知。之前少貴,好似都成二千幾一條,個人覺得唔值。
https://jawbone.com/

而家我情願等iWatch,可以做埋錶。不過iWatch都幾醜樣,戴出街唔同只係屋企訓覺用。
呢類gadget,我好怪疑佢有幾準,同埋資料有幾多成可以作實際參考。

Pebble係唔係可以做睡眠監測?
一機兩用又可以接受另一個價錢呀

之前最紅就Jawbone,而家唔知。之前少貴,好似都成二千幾一條,個人覺得唔值。

而家我情願等iWatch,可以 ...
ntony 發表於 2014-11-11 09:08

Jawbone up係暫時既首位
平係最大考慮

買得依啲就係要靚,準確,有用, 平貴唔係要考慮既野, 仲有一個星期倒就出最新一代UP3,你走去買番三年前既產 ...
henryFakesmile 發表於 2014-11-11 09:35

人靚著乜都靚,人_著乜都_。
個人認為,準唔準先係首位。如果件嘢提供嘅參考資訊唔準確或無乜參考價值,只能夠話用嘅人絕對係_。件嘢嘅資料無用,點解唔走去直接揀件飾物戴?乜款都揀得。

而家嘅Jawbone準唔準?個人就認為⋯⋯ 上網睇下review啦。

錯啦, 唔好再用依啲思想荼毒 自己其他人同樣一件shirt /accessories 用平價brand 同fashion brand比散發 ...
henryFakesmile 發表於 2014-11-11 11:37

型人著柒牌男裝掩蓋咗部份鋒芒主因係心理因素
普通人或7人著柒牌男裝就真係好大機會7咗

著咩牌子咩衫唔一定要睇brand,識跟自己氣質同當日嘅心情揀衫先會順眼同好睇。起碼個自信起返度,有自信時散發嘅氣質自然唔同。好多人著龍袍唔似太子,氣質問題揀唔啱衫著。不過幾薯仔都好,正正經經去Cerruti之類揀返套時裝老西著,陣土味都應該會無咁濃。

Apple watch應該幾難有睡眠分析,因為電量問題
我唔認為夜晚隻錶可以唔叉電,畀你去做monitoring。你叉電又要除底佢

其實我真係好期待apple可以解決電量問題。但發佈會or記者問apple都冇乜點提過....(好似話足夠你一天使用)

PS我自己都有隻jawbone up 24

Apple watch應該幾難有睡眠分析,因為電量問題
我唔認為夜晚隻錶可以唔叉電
kit0200945 發表於 2014-11-11 15:02

其實對Apple Watch嘅估計,大家都言之尚早。