急換iphone5開關/電池

急換iphone5開關/電池

我咩都中晒, 但係就book唔到天才吧, 又一城/causewaybay都冇時間表提供, 只係再send SMS都冇回應.

咁我想問, 有咩方法? 再試book? 直接walk-in求救? Thanks.

換制,可Walk in 同佢地講,會收左部舊機,借部spare比你

上次Walk in CWB都只係比我約, 要第2日再去先幫我搞

我都系Walk in ,電池問題,

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

其實真係睇你walkin時間忙唔忙,我有試過水靜鵝飛之下walkin可以做晒check機會換,亦有試過有幾丁友等緊藍精靈幫我run diagnostic tools 然後即時排隊等三幾粒鐘,更有試過ARS塞爆人藍精靈直接叫你番歸

好睇人品呢家野

call hotline, ask them book for you :)

多謝各位.

結果我冇booking, 星期六walk-in去又一城. 佢地俾我排隊(加埋唔知等咩), 我用超過半小時等, 睇完部機之後, 因為我部機跌過(有保護但係都有問題), 又用了接近兩年無保養, 佢地話:

1.  因為換開關制外判俾人做, 就算send出去, 外判商都唔肯做, 都會打回頭, 冇謂浪費時間. 勸我唔好搞.
2.  因為換電池係自己做, 可以3小時內免費換俾我.
3.  如果我堅持要換開關制, 佢地只可以換部新機iphone5俾我, 但係就要2千幾蚊.

所以, 我決定只換電池, 我問過, 如果我肯及信得過佢地, 唔需要洗灑啲資料. 我當然OK. 三小時後, 收機咩事都冇. 我尚未知新電係唔係真係解決了舊電的問題.

我覺得佢地控制人流/排隊有問題, 其實可以清楚指示, 邊條隊做咩, 即係, 1) 有booking, 2) 冇booking(walk-in), 3) 取機....  搞到你就企呢處等, 我就企果處, 又唔知等咩, 又唔走開得喎. 當然, 最麻煩係"天才吧"太少人, 然而, 我又唔見得, "天才吧"需要咩特別技能, 咩都只係落order, 收機, 出機. 同一般sales冇分別.

多謝各位.

結果我冇booking, 星期六walk-in去又一城. 佢地俾我排隊(加埋唔知等咩), 我用超過半小時等, 睇 ...
jwschow 發表於 2014-11-22 21:22

即係唔迫你上iOS 8??

我本身係iOS 8.1.1, 我完全唔覺得, 換硬件同上iOS8有咩關係. 可能係, 如果整到部機瓜咗, 換咗另一部你都唔知而已.

即係唔迫你上iOS 8??
必思 發表於 2014-11-23 01:35

多謝各位.

結果我冇booking, 星期六walk-in去又一城. 佢地俾我排隊(加埋唔知等咩), 我用超過半小時等, 睇 ...
jwschow 發表於 2014-11-22 21:22

那換了電池要幾多錢?
另外,有如果部機是歐版,不是行貨,可以換電嗎(當然要付款)?