細灰64GB 想換大64 GB 用用

分別大嗎???

分別係大, 第一, 無咁順, 第二, 無咁就手, 第三, 用 TLC 機會大過 MLC, 第四, 彈 apps 機會大過細6 (呢個機會係唔多唔少同 第三有關係)

用過6 兩星期 依家用緊6+ 整體感覺真係無咁暢

大機分別主要係大MON, 橫MODE.

大MON睇人
橫MODE要睇你用唔用得著(CAUSAL USE可以不理, 商用唔錯)
慢/窒就點都會, 話哂個RESOLUTION都大咗, 不過用開就唔會點特別去為意(除非你好在意果一秒半秒)

大機分別主要係大MON, 橫MODE.

大MON睇人
橫MODE要睇你用唔用得著(CAUSAL USE可以不理, 商用唔錯)
慢/窒就 ...
asteea 發表於 2014-11-23 12:48

知道6PLUS 比6慢同LAG 就不用念了  因好介意LAG....

唔知點解,啱啱係PCCW試咗IP6及IP6+。反而IP6反應明顯差D,screen有問題?只試咗內置相及GOTV。

知道6PLUS 比6慢同LAG 就不用念了  因好介意LAG....
birdycarryme 發表於 2014-11-23 16:10

其實都唔係真係LAG, 只係你2部機拍埋一齊會見到有一部慢DD
用落未必覺

其實都唔係真係LAG, 只係你2部機拍埋一齊慢會見到有一部慢DD
用落未必覺 ...
asteea 發表於 2014-11-23 23:16

同意, 果D lag, 只係用慣iphone的話, 就會知道係無咁順!
並唔係其他討論區所講, lag到喊, trade走佢轉note 4 ...

不過有d apps要等優化, mtr個apps, 呢d就真係lag啦!

分別係在於大