[純分享] 中移動上台減$1500/$2500機價..

本來唸住等aos, 點知而加都仲未有開放..仲話抄價會回升..真係呢..
終於頂唔順, 都係上台出左ip6+比女友..
話說女友用中移, 收到sms話可以用優惠價出機~
簽1gb plan - $148+$12 = $160x24月,
機價減$1500..用左$8080-$1500 = $6580買左ip6 plus 金色 128gb..
(本來佢係交緊90蚊果隻無限3g..計過條數其實唔係加左好多..但速度快好多)

如果簽6g月plan仲可以減$2500, 月費係$248+$12 = $260 x24月..超低..

除左沒ip6 64gb外, 其他gb數和讀顏色都可以出..
有中國移動既ching可以去問下, 去到今年年底咋..

有無計錯
出大金64 要Plan唔要機 當7600放出去

大金64 1GB Plan
扣返賣機賺既1900 每月實際月費=(3840-1900)/24=80.8333
大金64 6GB Plan
扣返賣機賺既2900 每月實際月費=(6240-2900)/24=139.1666

咁搞法 如果出iPhone 6 16GB金 1GB Plan
機價係5588-1500=4088
4088賣出去當賣5800 賺1700
24個月月費148+1 ...
nelson 發表於 2014-12-22 11:53

都可以咁計既..
但上台買iphone係要開封嫁喎..
有沒人會收先..

回覆 1# charcsc2000

出機個時會唔會拆盒?

都可以咁計既..
但上台買iphone係要開封嫁喎..
有沒人會收先..
charcsc2000 發表於 2014-12-22 11:57

搵用家無問題 回收價-200就ok

咁計法就算自用都抵wor...
我叫屋企人去問下先

回覆  charcsc2000

出機個時會唔會拆盒?
love2u 發表於 2014-12-22 12:00

更係會啦..
如果唔拆盒, 又係一樣成為抄家優先..

回覆 5# nelson

都係呀..基本上本身係中移既用家, 就會收到呢個message..

老實講..我覺得真係好低..畢竟apple係唔可能減價..

回覆  nelson

都係呀..基本上本身係中移既用家, 就會收到呢個message..

老實講..我覺得真係好低..畢竟ap ...
charcsc2000 發表於 2014-12-22 12:07

我細妹用緊個百幾蚊既無限3G慢到嘔電 但又唔聽佢話收到呢個SMS

有無計錯
出大金64 要Plan唔要機 當7600放出去

大金64 1GB Plan
扣返賣機賺既1900 每月實際月費=(3840-19 ...
nelson 發表於 2014-12-22 11:53

賺幾多我唔識計..
我total就係比左咁多買128gb ip6 plus gold

6580蚊 cash + $160 x24個月的合約~
(已包12蚊隧道費, 另不需咩增值服務費, 因1月1號後就會加價$18, 所以優惠只去到12月31號)

如果本身係用緊6gb plan果d先低..我出個時隔離個阿叔就係呢個case..
佢刷卡$5580就帶走左部黑色 plus 128gb..

賺幾多我唔識計..
我total就係比左咁多買128gb ip6 plus gold

6580蚊 cash + $160 x24個月的合約~

如果 ...
charcsc2000 發表於 2014-12-22 12:10

最驚佢話要收到SMS既特選客戶先做到