好似出左 imos 保護貼. 有冇人買到或買左, 真係最 fit 係呢隻 ?

反而鐘意佢送個金色環.......
http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/102/4922650/1/

好多款型號
http://www.imos.com.tw/3sas.html

不過我想問, 香港好似冇代理, 咁邊到先可以買到正品貨 ? 而家成日見到 d 假野. 唔知呢 d 貼有冇假. 成二三百蚊仲要買到假野. 會好唔開心.

弧面再弧面....厚唔厚 d 啊.....

反而鐘意佢送個金色環.......

好多款型號

不過我想問, 香港好似冇代理, 咁邊到先可以買到正品貨 ? 而家 ...
bobopig 發表於 2014-12-29 00:30

香港有代理 ,SRSWORKS,但白色面幾乎全港冇貨,我問過好多間都話冇貨要訂。黑色面好似有現貨。

ARMS also have?

我覺得今代iphone比較好用膠貼

幾百蚊一張貼,不如買Apple Care+,裸機用

我買左張幾十蚊既全屏玻璃貼,加十幾蚊既TPU軟套

TPU軟套岩岩好包住全屏玻璃貼條邊,fit晒
又唔影響Touch ID,又包到鏡頭,又夠薄身

回覆 6# ccl4

x2..全屏仲會加厚左..
又唔係平..
我都係買Apple Care+, 另外買張普通街邊玻璃貼..
另加個cover套就算啦..

回覆  ccl4

x2..全屏仲會加厚左..
又唔係平..
我都係買Apple Care+, 另外買張普通街邊玻璃貼..
另加個cov ...
charcsc2000 發表於 2014-12-30 15:13

全屏貼你覺得厚係因為有一層顏色塗料,手感已經薄過我以前5s用個張0.33
有d聲稱0.2既貼,其實唔計AB膠厚度寫出黎,無實際薄過
亦有些0.15既貼,賣得特別貴,但越薄越易崩邊
0.2-0.3已經係最好既平衡點

全屏貼條邊係會癡塵,一般用唔覺明顯,你用塊佈一刷條邊已經乾淨晒

全屏貼你覺得厚係因為有一層顏色塗料,手感已經薄過我以前5s用個張0.33
有d聲稱0.2既貼,其實唔計AB ...
ccl4 發表於 2014-12-30 15:36

其實我連個貼都唔想買..反正都買左applecare+,
但老婆用..佢覺得點都會易花..所以就買最平果隻就算..

其實我連個貼都唔想買..反正都買左applecare+,
但老婆用..佢覺得點都會易花..所以就買最平果隻就算.. ...
charcsc2000 發表於 2014-12-30 16:08

你張貼外圍貼唔到既屏幕弧邊位置,其實已經花晒,你走去太陽底下照會好明顯見到
買左Apple Care+我就乜都唔貼,反正過保前一定會攞去加錢換機