[轉]買iPhone 6/6 Plus更直接,今日起可以Walk-In買啦!

iPhone 6 及6 Plus 推出至今已經超過三個月,但奈貨一直供貨緊張以致需要預約或上網買排隊等出貨。自從AOS開發隨時預訂後,雖然買到機的時間已大為減少,不過對於一些想隨時買的人來講還是有點不便。終於,今天起Apple正式宣佈可以Walk-In入各間Apple Store購買啦。

現時香港三間Apple Store每日的iPhone供貨量都不一,但已經明顯地充裕,過往大家只需上網落Order預約,幾乎全部都可以即日可以取機。而由今天起更加快捷,大家Walk-In就可買機,新年及情人節將至,相信買機的人潮亦會增多,所以亦都會以先到先得形式發售,部份熱門型號可能供貨仍會緊張,大家有需要就快去吧~

之前係咁叫開WALKIN,又話IR好麻煩啲人,得償所願啦.同大陸人慢慢排隊排番個幾鐘喇

之前係咁叫開WALKIN,又話IR好麻煩啲人,得償所願啦.同大陸人慢慢排隊排番個幾鐘喇 ...
yanchoki 發表於 2015-2-13 08:38

Bought one yesterday at 1:20PM, queued for less than 15 minutes at IFC.

香港 apple 要交數,係農曆年前開放 walkin 等大陸遊客買多啲。

之前嘅貨源緊張情景即刻一掃而空,唔存在 ...
knockhead 發表於 2015-2-13 12:35

香港 apple 要交數? 我睇都係你一相情願啫!

聽日情人節, 快D去排隊買iphone比女女啦

呢兩日去IFC買了兩次細銀64,都有外觀問題:音量鍵鬆郁;左右鋁邊不貼玻璃,有輕微「介」手。兩部都有麈、污積。
最後退返,再買黑色,初步無塵污積,但機殼仍有少少唔夾玻璃,摸得出條邊。(Apple store demo機無此問題)擔心品質問題。

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

我唔會甘做, 相信有人日日去開幾部64, 唔係MLC 就退貨

呢兩日去IFC買了兩次細銀64,都有外觀問題:音量鍵鬆郁;左右鋁邊不貼玻璃,有輕微「介」手。兩部都有麈、 ...
tamp 發表於 2015-2-13 18:00

我上星期起希慎總過開過三部iphone 6, 銀色64g, 三部機都有花, 同埋污積

同埋正如師兄所講, apple retail store 同各大電訊商門市的demo 機,都無咁花

個sales 都知咩事,呢批機好有問題,叫我退錢先,遲一排先再買

我諗住呢幾日去買,點知仲有問題

用家之福