[操作疑難] iPhone已停用,請問係咪只有重刷先可救機?

問題係朋友去旅行時,影左好多相,
但係未backup既情況下,整到"已停用iphone",咁重刷的話,D相咪冇晒?
有咩方法可以拎番d相先? 感謝~

"iPhone已停用"係因為用 Find my iPhone 鎖左部機, 唔解鎖連機都用唔到, 重刷都冇用既
解鎖係唯一辦法, 不過聽人講拎大陸有辦法

題外話: 我肯定會有人講"比返部機人啦"之類既野

"iPhone已停用"係因為用 Find my iPhone 鎖左部機, 唔解鎖連機都用唔到, 重刷都冇用既
解鎖係唯一辦法, 不 ...
戀人未滿 發表於 2015-2-27 23:29

而家唔係icloud上鎖,係iphone停用,去dfu mode重刷就可以回復新機一樣,所以高手一定明我問緊乜,電話係拾的話,D相理鬼得佢咩~

解鎖係唯一辦法, 不 ...
戀人未滿 發表於 2015-2-27 23:29

朋友話係因為不知不覺間誤按多次密碼
而導致停用~

而導致停用~
karl28 發表於 2015-2-27 23:51

sorry, 我搞錯左

我諗去apple store搞應該得

sorry, 我搞錯左

我諗去apple store搞應該得
戀人未滿 發表於 2015-2-28 00:47

唔緊要,哈哈

正常人都會咁諗,你個朋友汁左部iphone,所以搞成咁!
而導致停用~
karl28 發表於 2015-2-27 23:51

如果因為玩撞密碼撞到lock 機, 好似係連部機去有itunes 的電腦unlock

BTW, 比返部電腦人啦

如果不記得您的密碼,您必須使用 iTunes、「尋找我的 iPhone」或恢復模式清除您的裝置。然後利用備份將資料和設定傳回裝置上。方法如下。
使用 iTunes
使用「尋找我的 iPhone」
使用恢復模式
https://support.apple.com/zh-hk/HT1212

如果以上都唔得就去apple,
咩都唔得... 咁就要比返部機人啦..

iphone 6 聽講Find my iPhone 鎖左部機, DFU 都用唔返, 係唔係?