請問現在APPLE 網訂IPHONE 6PLUS 金是否MLC 機?

請問現在APPLE 網訂IPHONE 6PLUS 金是否MLC 機?

TLC比例好大
識人近排去買勁多問題,一部mon花,一部有死點有塵,一部機背一條大花痕,一部機背有少花
換左幾次都係TLC
淨係中過一次MLC但mon頂黃得好明顯兼有黃斑

可能細機MLC比例大d

呢3日都去左排隊整機,買機。。。。前日係IFC買左大细64各一部,都系TLC,而且機身邊邊有花痕,第二日退曬;系銅鑼灣買左2部大64,一部细64,得其中一部大64系MLC(發現2部大64都係同一批次),不過做工比IFC買果2部好D
如果有時間,其實比較建議walk in買,馬上可以check。。。唔ok就退,可以揀到MLC,只系麻烦D。。。去買之前做D功夫,穩陣

希望呢个帮到你。。。

首先謝謝你的答覆,不過去到現場可即時裝apps check!

呢3日都去左排隊整機,買機。。。。前日係IFC買左大细64各一部,都系TLC,而且機身邊邊有花痕,第二日退曬 ...
rayjson 發表於 2015-3-2 03:48

經過TIMCOOK(呢度常出沒師兄)提醒, 真係不用在意是否TLC, 反而希望它快D壞, APPLE一定賠償 (即TIM COOK驚過你 ).  
其次, 同意二樓分享, 留心其他外觀問題更為重要.  TIPS: 如果對音效有要求, 非部部細6都相同, 買過7次, 懷疑IPHONE6 處理高中低音單元應該係分離的, SPEAKER及耳筒輸出大細聲都有差別, 要推三單元以上好D耳筒, 最好試多兩部機比較.  個人最後買了三部靚聲6 (都係去年12月出廠, 今年二月果批唔多OK).

呢3日都去左排隊整機,買機。。。。前日係IFC買左大细64各一部,都系TLC,而且機身邊邊有花痕,第二日退曬 ...

其實大家退左既TLC去左邊  apple都係左手交右手  中TLC機率十分高

回覆 6# cyberx131

越迟买,中奖机会越高

師兄係咪指去銅鑼灣買會好啲?

唉,依家質量咁有問題,整到我都唔知買唔買 IPHONE 好...

師兄係咪指去銅鑼灣買會好啲?

唉,依家質量咁有問題,整到我都唔知買唔買 IPHONE 好... ...
qwvb1111 發表於 2015-3-4 10:06

仲諗!?我都用咗差不多半年。